Napoli želi mladog crnogorskog fudbalera

0
351

Sergej Grubač (18), veliki talenat crnogorskog fudbala i napadač itaiijanskog Kjeva, želja je velikana Napolija za zimski ili ljetnji transfer rok.

Bivši talenat kiparskog Apoela stekao je reputaciju jednog od najtalentovanijih mladih napadača kontinenta. Sa 18 godina konkuriše za prvi sastav Kjeva, u nekoliko navrata bio je na klupi itaiijanskog prvoligaša.

U Napoliju ga žele kao dugoročnu opciju, talenta koji karakteristikama podsjeća na bivšeg napadača kluba, sada zvijezdu Pari Seri Žermena Edinsona Kavanija. Grubač je visok napadač, ali izuzetne tehnike, odličan u igri u i oko šesnaesterca. Tako visoki tehničari (190 santimetara) rijetki su u modernom fudbalu.

Grubač je Apoel napustio na kraju prethodne sezone, a ugovor sa Kjevom je potpisao 3. jula ove godine. Imao je slobodu u izboru sredine, a želja je bila da u jednoj od najjačih liga kontinenta stekne afirmaciju.

Kjevo, klub iz Verone, platio je Apoelu obeštećenje u iznosu od oko 200 hiljada eura, koje je bio dužan kao nadoknadu za razvoj mladog igrača u najslavnijem kiparskom klubu, redovnom učesniku Lige šampiona.

Aktuelni ugovor Grubač u Kjevu ima….. do 30. juna 2023. godine, ali Napoli je spreman da plati obeštećenje za standardnog člana naše omladinske reprezentacije.