Najbolji sportista Crne Gore želi titulu prvaka svijeta

0
184
Foto: COK

Crnogorski bokser Predrag Radošević počeo je pripreme za sezonu u kojoj će treći put napasti titulu prvaka svijeta u WBO verziji.

Najbolji sportista Crne Gore, u decembru 2018. godine osvojio je titulu profesionalnog prvaka Evrope u kategoriji do 69,8 kilograma, pobjedom nad Njemcem Ronijom Gabelom, a u 2019. godini će pokušati da napravi i korak više.

Izvanredno sedmo mjesto na svjetskoj WBO listi garantuje Radoševiću da će stići do meča za pojas. Tim povodom u Beogradu su se sastali Radošević i njegov menadžer Redžo Dedejić, šef stručnog štaba Zlatko Maliković i Nenad Borovčanin, čime su i zvanično počele pripreme za novu sezonu.

“Ukoliko sve bude išlo kako treba, planiramo dva meča za 2019. godinu. Krajem aprila ili prva polovina maja rezervisana je za odbranu titule prvaka Evrope, dok bi termin za kraj oktobra ili prvu polovinu novembra bio predviđen za meč za titulu prvaka svijeta u WBO verziji”, kazao je Radoševićev menadžer Redžo Dedejić.

Peđa na profi ringu ima 35 mečeva, a samo dva poraza doživio je upravo u mečevima za titulu šampiona svijeta. Šampion Evrope u supervelter kategoriji organizacije WBO je u nizu od tri trijumfa. Za ono što slijedi slijedi čeka ga paklen put…

“Počeli smo sa bazičnim pripremana, radimo na poboljšanju intenzivnog aerobnog potencijala, maksimalne snage, vježbe za jačanje lokomotornog sistema… Nakon toga, počećemo sa specifičnim bokserskim kondicionim pripremama, a u samom finišu koncentrisaćemo se na tehniku”, kazao je kondicioni trener Peđe Radoševića, Zlatko Maliković.

U cilju što bolje pripreme Radošević će biti na nekoliko kampova, ali su pripreme krenule iz Beograda gdje je odradio neophodne medicinske preglede i tesitranja.

“Na VMA u Beogradu, odeljenju za sportsku medicinu, odradili smo ergospirometriju i druga dijagnostička testiranja, pod stručnim nadzorom Dr Nikole Čikireza. Zahvaljujemo se gospodinu Nenadu Borovčaninu, koji je i ovog puta bio izuzetan domaćin našem timu” kazao je Maliković.