Muškarci peti ekipno, dame završile na pretposljednjem mjestu

0
241

Muška stonoteniska reprezentacija Crne Gore zauzela je peto mjesto (prošle godine je bila druga) u konkurenciji devet selekcija, dok su dame bile osme na ekipnom dijelu Balkanskog prvenstva za mlađe seniore, koje se u organizaciji Stonoteniskog saveza Crne Gore, od 2. do 6. avgusta, održava u Podgorici, u kompleksu “Verde”. 

Muškarci, koji su bili oslabljeni neigranjem Filipa Radovića (kako je saopšteno iz STSCG, naš najbolji reprezentativac je već prvog dana takmičenja, u dogovoru sa stručnim štabom, odustao od takmičenja zbog zdravstvenih razloga), u grupnoj fazi su savladali Kosovo 3:1, dok poraženi od Turske 3:0, pa su sa drugog mjesta u grupi B otišli u četvrtfinale, gdje su poraženi od Bosne i Hercegovine 3:1.

U razigravanju za 5. mjesto, Crna Gora je pobijedila Makedoniju 3:0.

Novi šampion u muškoj konkurenciji je Turska, koja je u finalu savladala prošlogodišnjeg šampiona, Srbiju sa 3:0. Bronzu je uzela Rumunija, koja je u meču za treće mjesto porazila BiH 3:0.

Naše dame su u grupnoj fazi poražene od Bosne i Hercegovine (3:1) i Bugarske (3:1), pa su završile takmičenja, i zahvaljujući boljem set-količniku su posljednje mjesto prepustile Kosovu.

Turska je bila najbolja i u žemskoj konkurenciji, u finalu je savladala Rumuniju 3:2. Bugarska je osvojila bronzu, jer je u meču za treće mjesto pobijedila Albaniju 3:2.

Prvenstvo se nastavlja mečevima u pojedinačnoj konkureniji, dublu i mješovitom dublu.