Musić: Atletika u Nikšiću je ugašena!

0
1029

Izvršena je raspodjela za sufinansiranje sportskih subjekata i posle ove raspodjele AK “Nikšić” teško da može da nastavi sa radom, prvi je komentar sekretara tog kluba, Draga Musića, nakon raspodjele novca savezima i klubovima. 

Musić je ogorčen jer, kako navodi, proteklih su godina dobijali sredstva kojima su, ne krije, bili zadovoljni i bez problema rješavali zadatke. Radilo se o iznosima od oko 8.000 eura, da bi sada dobili, navodi Musić, koliko i pojedini klubovi koji čak i nemaju olimpijce u svojim redovima.

U toku prošle godine davali smo i stipendije za najbolje atletičare. Opredijeljeno nam je 1.500 eura. Da li možemo da funkcionišemo? Ako neko iz komisije misli da može, neka nas posavjetuje. U našem klubu postoje dva olimpijca i to Slađana Perunović i Danijel Furtula. Treniramo bez osnovnih sredstava za rad. Nemamo svlačionice, već smo primorani da se atletičari presvlače po žbunovima. Očekivali smo da će nas podržati ko i prethodnih godina. To nam je jedini način finansiranja, jer ni od kog drugog nemamo pomoći. Tako da smo prinuđeni da se ugasimo jer ne možemo da funkcionišemo. Ovo govorimo teška srce ali je tako i iz ove kože se ne može“, revoltiran je Musić.

Na kraju, dodaje da javnost obavještava da se u tom klubu  ne mogu takmičiti, te da da su atletičari AK „Nikšić“ slobodni u izboru neke druge sredine.

Sve ovo dešava se svega nekoliko dana nakon prvog Ostroškog polumaratona koji je u organizaciji, upravo tog kluba, okupio preko 300 takmičara iz desetak evropskih zemalja.