Damir Muković u martu za šampionski pojas

0
401

Crnogorski kik bokser Damir Muković boriće se 12. marta u Minhenu protiv Njemca Domenika Haselbeka, u meču za titulu prvaka svijeta u disciplini ful kontakt, saopšteno je iz njegovog štaba.

Muković je zvanični prvak svijeta u WKU federaciji, kategorija do 75, dok je do 72,5 kilograma bio prvak Evrope. Član rožajskog kluba Univerzum sredinom maja prošle godine pred svojim navijačima pobijedio je Mađara Balaša Roša i osvojio titulu profesionalnog prvaka svijeta u disciplini lou kik.

Godinu ranije pobjedom protiv Mađara Karolja Tota osvojio je pojas namijenjen profesionalnom prvaku Evrope u disciplini K1.

Muković je kazao da je Haselbek izuzetno kvalitetan borac i da je vlasnik titula u više federacija.

Njemac je izuzetno dobar borac. Vlasnik je titula prvaka svijeta u četiri federacije – WAKO, ISKA, WKU i WKA. Prihvatio sam izazov, iako ful kontakt nije moja disciplina. Željan sam izazova i borbe. Nadam se da ću pobijediti u Minhenu i postati prvak u tri različite discipline – K1, lou kik i ful kontakt”, rekao je Muković agenciji MINA.

On je sedam puta bio prvak Crne Gore, dok je četiri puta bio najbolji u nekadašnjoj Državnoj zajednici. Nekadašnji je vicešampion Balkana, osvajač je srebrne medalje na Svjetskom kupu, dok sa amaterskog prvenstva svijeta ima srebrno i bronzano odličje.

Muković je dio stručnog štaba rožajskog kluba, koji je posljednjih godina iznjedrio nekoliko osvajača medalja na evropskim i svjetskim šampionatima.

 

 

 

 

CDM/Mina