Mugoša za SK: Selekcija smo koja se nikada ne predaje

0
553
Foto: REUTERS

Prvo okupljanje državnog tima u 2018. godini obilježile su i dvije kontrolne utakmice protiv Kipra i Turske. Obje su završene neriješeno. U Nikoziji protiv Kipra na semaforu je pisalo 0:0, u Podorici protiv Turske 2:2.

“Tek smo počeli put ka primarnom cilju, a osvarenim poslom na startu možemo da budemo zadovoljni. Stručni štab je imao priliku da isproba dosta igrača, i napravi sliku šta treba raditi u periodu koji slijedi. Do početka Lige nacija u kojoj ćemo igrati utakmice sa takmičarskim značajem i u kojoj ćemo se boriti sa Srbijom, Rumunijom i Litvanijom, očekuju nas još dvije kontrolne utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Slovenije. Međutim, odmah moram da naglasim da je sve podređeno primarnom cilju a to su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojima ćemo, duboko vjerujem kao i svi u timu, uspjeti da postanemo prva generacija u istoriji koja je Crnu Goru odvela na veliko takmičenje”, rekao je za Sportklub, Stefan Mugoša, strijelac izjednačujućeg gola protiv Turske.

Stefan Mugoša, momak koji je prošle sezone osvojio titulu sa Šerifom iz Moldavije, igrao u grupnoj fazi Lige Evrope, a zatim odlučio da se preseli u Inčon Junajted iz Južne Koreje kao da se pretplatio na spektakularne golove u dresu sa državnim grbom.

“Da li je ljepši gol protiv Poljske ili gol protiv Turske?

“Uh, baš teško pitanje. Meni je svaki lijep. Bitno mi je samo da se mreža zatrese. Napadači žive od golova. Ono što je bitnije od mog gola je prikazano u duelu sa Turskom. Pokazali smo da su timski duh, pozitvna energija i dalje naši najjači aduti. Pored toga pokazali smo da smo selekcija sa karakterom koja se nikada ne predaje i koja se bori do posljednjih atoma snage. Svi kao jedan dišemo za ostvarenje primarnog cilja a to je plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta”, rekao je Mugoša i nastavio:

„Ono što je jako bitno kada su kontrolni mečevi u pitanju jeste da vidite dobre i loše stvari. Dobre unaprijeđujete, a loše pokušavate da eliminišete. Olako smo primili dva gola protiv Turske. Takve stvari recimo ne smiju ni slučajno da nam se dešavaju u utakmicima koje će nositi epitet biti ili ne biti. Ovdje već govorim o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo gdje prava na grešku nećemo imati“.

Mugoša se jako dobro snašao i u Inčonu. Za dvije odigrane utakmice u šampionatu Južne Koreje postigao je dva gola i odmah pokazao da će biti ogromno pojačanje.