Mugoša: Daćemo maksimum protiv BiH, prilika za neke nove igrače da se nametnu

0
585

Crnogorski fudbaleri u Zenici igraju pretposljednju prijateljsku utakmicu – rezultat protiv Bosne i Hercegovine jeste bitan, ali u ovom trenutku sigurno i nije najvažniji.

Bitno promijenjeni sastav “hrabrih sokola”, u kojem neće biti Stefana Savića, Stevana Jovetića, Nikole Vukčevića, Mirka Ivanića, Aleksandra Šćekića…, ima šansu da se nametne selektoru Ljubiši Tumbakoviću.

“Ne treba nam poseban motiv kada igramo za reprezentaciju. Svakom igraču je najveća čast da predstavlja državu i motiv nam sigurno neće faliti. Biće sigurno teško. Bosna i Hercegovina ima odličnu ekipu, ali imamo i mi odlične igrače. Nema dileme da će svako od nas dati maksimum i mislim da neće biti problema, odnosno vjerujem da ćemo ostvariti povoljan rezultat”, rekao je napadač Stefan Mugoša.

Koliko može kombinovani tim je pitanje na koje nije jednostavno dati odgovor u momentu kada je veći dio igrača završio klupsku sezonu.

“Ovo je prilika za druge igrače da se pokažu i nametnu selektoru, da vidi koliko se na njih može računati. Ova dva meča su odlična šansa za to. Bitna nam je svaka utakmica da se što bolje upoznamo i uigramo. Siguran sam da će nam ovo okupljanje dobro doći pred početak Lige nacija. Nismo još gledali BiH, ali uglavnom svi znamo o kakvim se igračima radi, tako da ne treba mnogo vremena da trošimo na analizu”, dodao je Mugoša.

Bivši napadač Budućnosti, Mladosti, Kajzerslauterna, Minhena 1860, Šerifa…, od januara je član južnokorejskog Inčona.

“Zadovoljan sam polusezonom u Južnoj Koreji. Dao sam sedam golova, ali ekipa je upala u krizu rezultata, došlo je do promjene trenera… Nadam se da ćemo se pojačati za nastavak sezone i obezbijediti opstanak u ligi”, istakao je Mugoša, strijelac u remiju protiv Turske u martovskom prijateljskom meču u Podgorici.