Mrvaljević: Fokusiran sam da naredne dvije godine života posvetim samo jednom snu

0
789
Foto: EJU.NET

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević sa dvije pobjede i porazom završio je nastup na Gran pri mitingu u Budimpešti. Bio je jako blizu borbi za medalju, ali je više nego jasno da se zadovoljan vraća iz Mađarske.

Srđana Mrvaljevića, koga očekuje Svjetsko prvenstvo u Bakuu i koji se nada plasmanu na četvrte uzastopne Olimpijske igre zaustavio je aktuelni šampion Evrope Rus Alan Kubetsov.

Član džudo kluba Akademik, iz Nikšića, savladao je na startu takmičenja u kategoriji do 81 kilograma Poljaka, Demijana Stepina, a u drugom kolu Ukrajinca, Artema Harčenka.

U trećem kolu, u egal meču, poslije velike borbe Srđan je poražen od prvaka Evrope, Rusa Alana Kubetsova.

“Ovo je prvi korak ka ostvarenju cilja koji želim da ostvarim, a to su četvrte uzastopne Olimpijske igre. Znam da će biti užasno teško, prošao sam kroz tri kvalifikaciona ciklusa, mnogo velikih takmičenja, a sada sam maksimalno spreman i fokusiran da naredne dvije godine života posvetim samo jednom snu, a to je plasman u Tokio”, rekao je Srđan Mrvaljević za Sportklub i nastavio:

“Pored plasmana na Olimpijske igre, imam želju da se umiješam u borbu za jedinu medalju koja mi nedostaje u karijeri. Osvajao sam odličja na Gran pri turnirima, Gren slemovima, evropskim i svjetskim šampionatima, ali nikada na Olimpijskim igrama. Sam plasman bi bio veliki uspjeh to je jasno svima, ali želim da ostvarim i više od toga. Ono što mogu da obećam u ovom trenutku je da ću se do posljednjeg atoma snage boriti da ostvarim rečeno, da izborim mjesto u timu koji će ići u Japan i da se dokopam medalje.”

Prikazano u Budimpešti budi nadu da se Srđan Mrvaljević polako ali sigurno vraća u staru dobru i prepoznatljivu formu koja ga je nosila do svih medalja koje je osvojio.

“Ostaje žal što sudije nijesu malo realnije odsudile meč sa Rusom, ali sam definitivno zadovoljan trenutnom formom pred prvenstvo svijeta u Bakuu, od 20. do 27. semptembra. Siguran sam da sam na pravom putu i pokušaću da do prvenstva svijeta budem u top formi, da se umiješam u borbu za medalju”, naglasio je Mrvaljević.

Od crnogorskih predstavnika u Budimpešti, Nebojša Gardašević je zaustavljen u drugom, a Nikola Gardašević i Jusuf Nurković u prvom kolu. U nedjelju će na tatami izaći Danilo Pantić.