MRVALJEVIĆ: Bečanoviću, čiji ste predsjednik, čega ste predsjednik?!

0
683

Predsjednik Džudo saveza, Dragomir Bečanović nije juče odgovorio na konkretna postavljena pitanja klubova već je iznio niz potpuno besmislenih tvrdnji, kazao je crnogorski reprezentativac Srđan Mrvaljević.

On je kazao je da je “fascinantno da se Bečanović pored svog hotela sa teniskim terenima od nekoliko hiljada kvadrata toliko bavi i priča o njegovim finansijama, slikama, putovanjima, dokumentima i svim onim ozbiljnim stvarima od suštinske važnosti za rješavanje problema u crnogorskom džudo sportu”.

“Gospodin Bečanovic tvrdi da je meni jedne godine(ne navodi koje), neki sponzor (ne navodi koji) na račun prebacio 120 hiljada eura i da nijesam donio njemu ni jedan račun. To nije tačno, meni je moj sponzor dao bar 50 puta više, ali ne znam zašto bih Bečanoviću i Džudo savezu donosio račune”, kazao je Mrvaljević u reagovanju.

On je zatražio da Bečanović pokaže koliko je državnog novca od 500 hiljada eura dobijenih za prošli olimpijski ciklus potrošio na Srđana Mrvaljevića kao najboljeg takmičara.

“Koliko sam ja koštao DŽSCG? Svaki euro dobijen od Ministarstva sporta namjenski sam potrošio i opravdao originalnim računima, za razliku od njega i DŽSCG koji su novac budžedskih obveznika prema riječima Ministarstva sporta potrošili na viljamovke, pivo, kade, kalolifere, metle, dok su bez adekvatnih računa podizane ogromne količine keša preko blagajne”, kazao je Mrvaljević.

On je poručio Bečanoviću da nije bitno koliko je novca dobio od sponzora ili bogate tetke iz inostranstva, nego šta je predsjednik i Savez uradio za svog najboljeg takmičara.

“Prije nego pogledate moje društvene mreže i nađete slike sa plaže iz Dubaija, Rio de Žaneira i ostalih vama zanimljivih destinacija, obratite pažnju da tu možda nije bio i neki džudo turnir gdje sam se borio ili kako vi volite da kažete i omalovažite svačiji rezultat slučajno uzeo medalju. Možda je onda ipak to razlog mog odlaska na tu destinaciju, a ne kako vi kažete turistička putovanja”, kazao je Mrvaljević.

On je podsjetio Bečanovića da kada je su angažovali Marka Bubanju nijesu ga uslovljavali da se odrekne austrijskog pasoša, navodeći da su ga kovali u zvijezde, a javnosti obećavali olimpijsku medalju.

“Poslije samo godinu istraumiran je napustio Crnu Goru. Kada dovodite inostrane trenere koji ne daju nikakav rezultat i papreno ih preplaćujete onda vam njihovi pasoši ne smetaju. Priznajem da imam više dokumenata, ali sam se uplašio da ne ispadnem manji patriota i Crnogorac od vas koji nemate alternativnu državu pa vam ne smijem otkriti koja su”, kazao je Mrvaljević.

On je naglasio da izuzetno cijeni Bečanovićev ogroman uticaj, važnost i autorotet u svijetu, ali da ne može prihvatiti da mu je “završio učešce na Olimpijskim igrama”.

“Postoje vrlo jasna pravila kako tripatitna komisija formira rang-listu i dodeljuje vajld-kard. Ne funkcionišu baš sve organizacije na svijetu kao DŽSCG, negdje postoje veoma jasna pravila i kriterijumi kako se šta radi. Oko izjave da je moje učešce najskuplje u istoriji Olimpijskih igara ne bih polemisao, o tome bi trebali da popričate u nekoj ustanovi sa stručnim licem za vaš problem”, rekao je Mrvaljević.

On je još jednom pozvao Bečanovića da počne da se ponaša profesionalno, odgovorno i odgovori na konkretna pitanja koja su mu postavila 24 najbolja dzudo kluba u Crnoj Gori.

“Ako 24 najbolja džudo kluba koja daju 100 odsto reprezentacije otvoreno i javno kažu da su protiv vas, ako najbolji crnogorski džudisti i treneri ne pričaju sa vama, ako i sami znate da ste nanijeli ogromnu štetu ugledu džudo sporta u Crnoj Gori i svijetu, ako su vašom krivicom i ne namjenskim trošenjem izgubljene finansije Ministarstva sporta za džudo sport: Kome ste vi predsjednik, čega ste to vi predsjednik gspodine Bečanoviću”, stoji u saopštenju Mrvaljevića.