Mornar pomaže Nikšićanima

0
228
twitter

Košarkaški klub Mornar misli na sve – u Sportskoj dvorani “Topolica” u prostorijama KK Mornar potpisana je poslovno sportska saradnja između Mornara i Nikšića 1995.

Dakle, došlo je praktično do fuzije nikšićki klub će ubuduće nositi ime “Nikšić Mornar”, a cilj saradnje je da mladi talentovani Nikšićani koji prođu mlađe kategorije ravnopravno konkurišu za seniorsku ekipu Mornara. Naravno, ugovor sa učesnik ABA lige će potpisati momci koji odskoče kvalitetom i koji se izbore za ugovor. Ispred Mornara ugovor o saradnji je potpisao Đorđije Pavićević, a ispred Nikšića Mirko Baletić…

“Saradnja je uspostavljena u interesu crnogorske košarke i mladih igrača iz Nikšića i okoline kojima se na ovaj način trasira put ka kvalitetnom radu i uspješnoj karijeri”, rekao je Baletić, čiji će klub sljedeće sezone imati selekcije pionira, mlađih pionira i mini basketa, a sve selekcije biće oslobođene plaćanja članarine, kao i troškova za takmičenje.

I Pavićević je prezadovoljan saradnjom…

“Poznato je da je područje Nikšića poznato po dječacima sa izrazitim košarkaškim fizičkim predispozicijama, posebno u odnosu na njihove vršnjake iz gradova bližeg i daljeg okruženja”, rekao je Pavićević, koji je najavio da će Mornar uskoro ozvaničiti saradnju i sa jednom poznatom Školom košarke iz Podgorice.