Mornar odmah kreće sa planovima za sljedeću sezonu

0
652
Foto: KK Budućnost Voli

Oslabljeni Mornar je, iako ubjedljivo poražen, ostavio dobar utisak na gostovanju Cedeviti u posljednjem kolu ABA lige.

Obezbijeđen opstanak u pretposljednjem kolu pobjedom protiv FMP-a i uspon forme u završnici takmičenja, dodatni su motiv za stručni štab i upravu da krenu u koncipiranje tima za narednu sezonu.

“Zadovoljan sam igrom u ovom trenutku, na kraju sezone. Praktično već dan nakon posljednje utakmice ABA sezone u Zagrebu ušli smo u planove vezane za sastav za sljedeću sezonu. Normalno, čeka nas šampionat Crne Gore, domaća Super liga, ali to će nam dodatno poslužiti za slaganje ekipe za iduću godinu”, rekao je trener Mihailo Pavićević.

Očigledno je da Pavićević želi da se izbjegnu neke greške od prethodnog ljeta, kada je ekipa dugo lutala sa dovođenjem pojačanja iz Sjedinjenih Američkih Država. Tek je u Nikoli Rebiću pronađeno pravo rješenje za poziciju plejmejkera.

“U takvoj situaciji, u jednom momentu se opstanak nametnuo kao glavni cilj ABA sezone i to je ostvareno. Naporan ritam mečeva u Evrokupu nije nam pomogao u prvom dijelu sezone. Šteta što smo protiv Cedevite bili u situaciji da igramo bez dva startera, povrede su zadobili i Rebić i reprezentativac Vranješ. Svakako meč je iskorišćen kao šansa da se pruži prilika nekim igračima koji su manje nastupali u prethodnom periodu”, rekao je Pavićević.

Cedevita je demonstrirala nadmoć u realizaciji, Pulen je upisao 21, Kobs 17 a Kuk 18 poena. Rival je imao čak 51 procenat realizacije šuta iz igre. Očigledno su Vranješ i Rebić falili u oba pravca igre…

“Cedeviti treba čestitati, nakon lošeg starta, trener Rimac, igrači i svi u klubu napravili su prave izbore. Rezultati su došli želim im sreću u plej-ofu. Što se nas tiče, pružili smo trenutni maksimum s obzirom na okolnosti. Primarni cijl je ostvaren i time moramo biti zadovoljni”, istakao je Pavićević.

Naredni period Mornar će iskoristiti za rad u Baru, do početka Super lige u aprilu. Do tada se očekuju i određene promjene vezane za igrački sastav, s obzirom na to da je trenutno sedam stranaca u sastavu.