Mojaš Radonjić: Volio bih da nas potcijene

0
389

“Stade de l’Aube”, dom francuskog prvoligaša Troe (kapacitet 20.420), u četvrtak (19 sati) će biti domaćin meča mladih reprezentacija Francuske i Crne Gore. Izabranici Mojaša Radonjića u grad koji leži na rijeci Seni putuju sjutra u ranim jutarnjim časovima preko Beograda i Pariza sa namjerom da protiv jedne od najjačih selekcija Starog kontinenta skrenu pažnju na sebe.

Možda i stignu do senzacije, jer realno nemaju šta da izgube…

“Analizirali smo Francuze, svjesni smo da se radi o vrhunskom timu, čiji igrači igraju na visokom nivou. Čeka nas paklen zadatak, ali u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji”, rekao je selektor sokolića Mojaš Radonjić.

Naši reprezentativci odradili su tri zajednička treninga na kampu FSCG, veče uoči meča treniraće na stadionu Troe iskusni stručnjak uvjeren je da njegov tim i pored svih problema sa povredama (uz ne baš blistavu partiju na otvaranju kvalifikacija u Kazahstanu) ima šansu na sjeveroistoku Francuske.

“Moramo biti agresivni, motiva nam sigurno neće faliti. Imamo naše adute, elemente igre u kojima možemo da im pariramo. Ipak, mnogo toga će zavisiti i od njihovog pristupa, a volio bih iskreno da nas potcijene”, poručio je Radonjić.

I Francuzi su juče počeli pripreme za Crnu Goru (i Luksemburg) selektor Silvan Ripol računa na sve raspložive snage (dominantno igrači iz domaće Lige 1), a najpoznatije ime među “galskim pjetlićima” je svakako Seltikovo čudo od djeteta Musa Dembele.

Napadač koji je već duže vremena, s razlogom, na radaru najjačih evropskih klubova…