Mojaš Radonjić: Igra ispred rezultata

0
588

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Mojaš Radonjić kazao je da bi volio da njegov tim, bez obzira na rezultat, igra dobro svaku utakmicu, navodeći da je to način da se igrači nametnu i za seniorsku konkurenciju.

On je kormilo mlade reprezentacije preuzeo krajem prošle godine od Dušana Vlaisavljevića, a debitovaće protiv Hrvatske 26. marta u Zagrebu.

“Želio bih da igramo dobru svaku utakmicu, a rezultat ako dođe – dođe. Iz te dobre igre igrači mogu da se nametnu za seniorsku reprezentaciju. Ukoliko igramo slabo, pa i da imamo dobar rezultat, iako je to skoro nemoguće, onda nismo ništa napravili”, rekao je Radonjić agenciji Mina.

On je kazao da je stručni stab fukusiran na stvaranje mlade selekcije, najavljujući za narednu sedmicu spisak igrača koji će nastupiti u Zagrebu.

“Imamo još nekoliko kola domaćeg prvenstva i uz informacije koje imamo o igračima u inostranstvu objavićemo spisak od 20 igrača. Problem je što naši igrači u inostranstvu malo ili ne igraju uopšte, ili samo povremeno za B timove. Neki igraju u Mađarskoj ili Srbiji, daćemo im šansu da vidimo kako izgledaju. Bićemo fokusirani na njih, jer za igrače koje možemo da vidimo češće, imaćemo vremena kasnije da analiziramo”, rekao je Radonjić.

“Protiv Hrvatske 50 ili 60 minuta igraće fudbaleri koje manje imamo priliku da gledamo, a ostatak će biti igrači iz domaćeg prvenstva. To je orjentacija za sada, vidjećemo, možda se neko pojavi u toku prvenstva. Pratićemo iz utakmicu u utakmicu, napravićemo selekciju i sve učiniti da se što bolje pripremimo za junski meč sa Moldavijom i pokušamo da dobijemo”, rekao je Radonjić.

On je kazao da računa na igrače rođene 1994. godine i mlađe, a da će selekciju činiti fudbaleri 95, 96 i 97. godišta.

“To je otprilike oko 30 fudbalera. Od njih mi moramo da napravimo selekciju i probamo da napravimo stil igre za koji se, na osnovu njihovog kvaliteta, budemo opredijelili. Da probamo da napravimo rezultat,a koliko je to objektivno realno teško je reći”, kazao je Radonjić.

On je istakao da nije upoznat sa kvalitetima rivala u grupi, ali da je siguran da su selekcije koje su žrijebane iz prvog, drugog i trećeg šešira u prednosti.

Prema njegovim riječima, Crna Gora ne smije da bude bojažljiva, već u svakom meču mora ići na pobjedu.

“Ukoliko budemo tako ušli u kvalifikacije, tako trenirali i igrali, onda možemo napraviti rezultatat. Cilj nam je da se igrači priviknu i adaptiraju na sistem i stil igre i da neko od njih izbori status seniorskog reprezentativca”, rekao je Radonjić.

On vjeruje da će se kroz utakmice iskristalisati nosioci, na osnovu kojih će biti određen stil igre reprezentacije.

“Duel sa Hrvatskom, ali i prvi mečevi u kvalifikacijama, pokazaće ko eventualno može biti nosilac igre, na osnovu čega ćemo praviti stil i sistem. Još ne možemo govoriti o tome ko će to biti prije nego smo počeli da radimo. Ne možemo nekog da unaprijedimo ili degradiramo bez osnove. Kad budemo počeli da radimo i igramo vidjećemo kako to izgleda”, rekao je Radonjić.

On je komentarišući nastup u reprezentaciji Vukana Savićevića, kazao je da je njegov slučaj u proceduri za dobijanje pasoša.

“To bi trebalo da bude gotovo do prve kvalifikacione utakmice. Ono što je bilo do njega i Saveza je završeno, sada je sve u proceduri i zavisi od nadležnih državnih organa”, kazao je Radonjić.

On smatra da se rani odlazak igrača u inostranstvo pokazao kao loš potez.

“Odlazak mladih i premladih igrača u inostranstvo, odnosno jake evropske klubove ilge pokazalo se da nije dobar potez. Treneri tamo nemaju mogućnosti, ni vremena da nekoga spremaju i čekaju, žive od rezultata i njima trebaju gotovi i spremni igrači”, rekao je Radonjić.

Vijesti