Mladim vaterpolistima stižu čestitke od političara

0
2092
Foto: Reprezentacija.ME
Povodom osvojene srebrne medalje na svjetskom juniorskom prvenstvu u vaterpolu, koje je sinoć završeno u Podgorici, stižu čestitke vaterpolistima.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao je igračima i stručnom timu osvajanje medalje.

Vaša mladost, želja i borbenost, kao i posvećenost stručnog štaba, urodili su izvanrednim rezultatom i pozicioniranjem crnogorskih mladih sportista među najbolje na svijetu. Reprezentativni duh zajedništva, hrabro držanje naših vaterpolista u igri sa respektabilnim rivalima, služe na ponos Državi i snaže vjeru u sjajnu budućnost crnogorskog vaterpola. Crna Gora se raduje vrhunskom rezultatu  svojih vaterpolista i bodri ih za dalja takmičenja koja tek predstoje“, poručio je on, čestitajući istovremeno Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore i Glavnom gradu na odličnoj organizaciji ovog prestižnog sporstkog događaja.

Čestitke su stigle i od lidera Socijaldemokrata Ivana Brajovića.

Nastupom pred svojom publikom, dali ste primjer  kako se sportskom i fer igrom  postiže odličan rezultat, a osvojena medalja vjerujem da će biti  podstrek  za predan rad i u narednom periodu. Pokazali ste timski duh i jedinstvenost, a ovaj rezultat nas sve dodatno motiviše da jos više ulazemo u ovaj, ali i u ostale sportove.  Ponosni smo, jer Crnu Goru dostojno predstavljate i pokazujete da smo nacija sa puno sportskog potencijala. U želji da i dalje postižete uspjehe i zbrajate odličja, još jednom vam iskreno čestitam i želim sve najbolje u svijetloj budućnosti koja je pred vama“, istakao je on.

Opština Budva čestitala je na izvanrednom uspjehu.

Posebno nas raduje i čini ponosnim što je u sastavu crnogorske juniorske reprezentacije pet članova Vaterpolo kluba „Budva“: Branko Franeta, Danilo Dragović, Miloš Krivokapić, Savo Ćetković i Danilo Rašković, kao i trener Aleksandar Aleksić, koji je u stručnom štabu reprezentacije. Mladim crnogorskim i budvanskim vaterpolistima i ubuduće želimo mnogo uspjeha i medalja!”, piše u čestitci predsjednika Srđe Popovića.

Čestitku je uputio i lider Liberalne partije Andrija Popović.

Mladi vaterpolisti sa Veljkom Uskokovićem na čelu dokazali su svoj kvalitet i ostali u društvu sa najvećim vaterpolo silama. Na nama je da ih na takvom putu još snažnije podržimo i obezbijedimo uslove za najkvalitetniji razvoj svih sportskih potencijala. Tradicija se, definitivno, nastavlja i siguran sam da ne treba brinuti da li će crnogorski vaterpolo i dalje biti u svjetskom vrhu“, dodao je on.

Čestitao je i Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime upućujem četitke našim mladim vaterpolistima na osvojenoj srebrnoj medalji na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Vaš veliki podvig ispunio je naša srca zadovoljstvom i radošću, jer ste još jednom dokazali da naša zemlja, iako mala, ima velike sportiste, spremne da ulože sav svoj trud i napor da učine naciju ponosnom i da predstave Crnu Goru u najboljem svijetlu. Vaš uspjeh je i primjer ostalim mladim ljudima da za velike ciljeve ne postoje prepreke, ukoliko postoji snaga volje, istrajnost, hrabrost, upornost, entuzijazam i posvećenost. Vjerujem da će medalja i rezultat koji ste postigli doprinijeti poboljšanju uslova za bavljenje sportom u Crnoj Gori”, kazao je Bečić.