Mladi protiv Bugarske za prekid negativne serije

0
331
Foto: FSCG

Mlada reprezentacija Crne Gore danas nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Izabranici Mojaša Radonjića u 5. kolu grupe 9 gostuju Bugarskoj, protiv koje će probati da prekinu niz od tri poraza.

Odgledali smo nekoliko snimaka utakmica Bugarske i vidjeli da se radi o kvalitetnoj ekipi. Doduše, u svim tim utakmicama su mnogo mijenjali sastav, u posljednje vrijeme su isprobali čak pedesetak igrača, tako da ne možemo tačno znati sa kojom ekipom će početi. Ono što je sigurno je da dosta drže loptu u svom posjedu, pa ćemo morati malo da mijenjamo način igre kakav smo imali do sada – kazao je selektor Radonjić.

,,Sokoli“ su u prethodnom kolu poraženi na gostovanju Sloveniji, a u dosadašnja četiri meča imaju bod osvojen protiv Kazahstana na startu ciklusa.

– Kroz analizu naše igre vidjeli smo da smo imali prilično velik posjed lopte, koji nijesmo uspjeli da materijalizujemo na pravi način. Protiv Bugarske ćemo probati da se malo povučemo i sačekamo priliku iz kontre i polukontre. Nadam se da će nam se ukazati takva prilika i da ćemo je iskoristiti – dodao je Radonjić.

Selektor ponovo ima dosta problema oko povrijeđenih igrača, protiv Bugarske neće moći da računa na Nikolu Vujnovića, Merisa Skenderovića, Momčila Raša, Nikolu Nilovića…

Gotovo uvijek se susrijećemo sa takvim problemima, a fond igrača nam je mali. Uoči duela sa Slovenijom povrijedio se i Dejan Kotorac, koji se vratio kući. Uz to, problem predstavlja i fizička sprema nekih igrača, koji ne dobijaju dovoljno prostora u svojim klubovima, pa im zbog toga treba više vremena za oporavak nakon utakmice. Ipak, nadam se da će igrači imati snage da uspješno odrade posao protiv Bugarske – istakao je Radonjić.

Duel u Staroj Zagori počinje u 17.30.