Mladi košarkaši počeli pripreme za EP; opstanak u A diviziji obaveza

0
705
Foto: KSCG

Mlada muška košarkaška rreprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu A divizije, koje će biti odigrano u Njemačkoj od 14. do 22. jula.

Izabranici Dušana Dubljevića počeli su pripreme za nastup na šampionatu koji počinje za 44 dana.

Puno problema za selektora zbog otkaza bitnih igrača. Neće biti Čarapića iz Mege, kao ni Vojinovića.

Pozicije 1 i 2 su problematične nakon tih otkaza.

“Do unazad tri četiri dana bio bih siguran u opstanak u A diviziji, možda čak i da napravimo realnom jednu utakmicu za plasman među osam i da imamo tu šanse, ali su nam se desili otkazi. Čarapića iz Mege koji je doživio povredu i u obrazloženju naveo da je potrebno vrijeme da se oporavi, nakon njega i Vojinović koji je trebalo da mu bude zamjena na poziciji 1 i opcija na dvojci je otkazao. Uz to i povreda Miloševića koji je trebalo da igra na poziciji četiri. Sve to nas je poremetilo.” kaže selektor Dubljević.

Naši momci će i u oslabljenom sastavu probati da izbore mjesto u eliti i za narednu generaciju. Rivali u grupi su Velika Britanija, Litvanija i Turska.

“Koliko nam je jaka grupa, još je teže ukrštanje. Idemo na Francusku, Španiju, Hrvatsku, biće jako teško. Čak i da smo u najjačem sastavu ne bi mogli da garantujemo da ćemo ostvariti pobjedu protiv tih selekcija. Ipak imamo 43 dana priprema i vjerujem da ćemo se spremiti na najbolji mogući način.” zaključio je Dubljević.

Crnogorci će odigrati nekoliko pripremnih utakmica. 20. i 21. juna gostovaće Hrvatima, zatim će na turniru u Tivtu odigrati mečeve sa Rusijom i Makedonijom od 25. do 28. juna. Na kraju generalna proba za prvenstvo biće turnir u Istanbulu od trećeg do sedmog jula.

“Oslabljeni smo neigranjem dvojice bitnih igrača. Opstanak je obaveza sve mimo toga bi bilo super. Neko četvrtfinale je san, jer nalazimo se u jakoj grupi, a još jače je ukrštanje. Biće izuzetno teško, ali vjerujem da možemo da ostvarimo taj neki rezultat koji smo zacrtali.” kaže Miloš Popović, kapiten ove generacije.

U stručnom štabu selekcije pored Dušana Dubljevića su treneri Vladimir Todorović i Žarko Dragićević, kondicioni trener Milovan Ljubojević i fizioterapeut Petar Stojović.

Na spisku su:

1.  VUJOVIĆ NIKOLA
2. STAROVLAH MILIĆ
3. SLAVKOVIĆ ANDRIJA
4. KALUĐEROVIĆ VLADAN
5. KOSTIĆ MILOŠ
6. POPOVIĆ VUK
7. HAJDUKOVIĆ MILAN
8.  ČEPIĆ JANKO
9. JOKIĆ MATIJA
10. POPOVIĆ MILOŠ
11. SIMONOVIĆ MARKO
12. BOŽOVIĆ BOGOSLAV
13. PARAČA NIKOLA
14. PAVLE JOVIĆEVIĆ
15. RADULE RASPOPOVIĆ
16. BOGDAN BOJIĆ