Mladen Rakčević: Vjerovatno odlazim iz AEK-a

0
499

Malo ko se može pohvaliti karijerom kakvu ima kapiten rukometne reprezentacije Crne Gore na proteklom Evropskom prvenstvu u Danskoj Mladen Rakčević.

Možda nije igrao za najbolje evropske klubove, ali gdje je god Mađo igrao osvajao je trofeje, a prije tačno mjesec dana je došao do svog petnaestog u karijeri, kada je njegov AEK prvi prošao kroz cilj u nacionalnom Kupu.

Zaista je inpozantan podatak da je Mladen prvo sa Lovćenom osvojio dvije titule i dva Kupa u bivšoj državi, potom sa Cetinjanima bio peti u Evropi, zatim je prešao u Vardar, koji je tada bio dominantan u Makedoniji i osvojio takođe dvije duple krune, dok je jednu osvojio u dresu Kolubare. Potom se Mladen vratio u Skoplje i obukao dres najvećeg rivala – Metalurga sa kojim je takođe osvojio dvije titule i dva Kupa i dao veliki doprinos da se “plavi” plasiraju u top osam Lige šampiona.

Mogu zaista reći da sam imao dosta sreće u karijeri, što je svakako važno, ali sam znao i dobro da procijenim oko odabira kluba. Istina je gdje god sam igrao osvajao sam trofeje i mnogo sam ponosan zbog toga”,kazao je Rakčević.

Interesantno da je Mađo umjesto u Vardar prije devet godina otišao u Ademar Leon koji je tada bio drugi u Španiji u tadašnjoj moćnoj ligi pitanje je da li bi podigao baš toliko trofeja.

Sigurno da ne bih jer da sam tada odabrao odlazak u Španiju, a imao sam konkretnu ponudu sigurno da bi karijera išla u drugom pravcu. Međutim ne žalim zbog toga, potpuno sam zadovoljan, srećan i smatram da sam donio pravu odluku što sam tada kao mlad igrač otišao u Vardar i učio od stručnjaka kakav je Veselin Vujović”.

Ipak još uvijek je svima misterija pa i samom Rakčeviću kako je bio prekrižen u Metalurgu, a imao je važeći ugovor na još dvije sezone.

Iskreno ne znam šta bih vam rekao na tu temu. To je misterija i za mene, iako pokušavam da izvedem tu situaciju na čistac, jer sam prije svega čist pred samim sobom i pred Bogom. Ne znam razlog zbog kojeg sam odstranjen iz ekipe, a prije toga sam produžio ugovor. Međutim tamo su se izdogađale neke čudne i rekao bih nesportske stvari, smijenjen je i predsjednik kluba, ali zaista ne vidim razlog za nepravdu prema meni”,poručio je Rakčević.

Uslijedio je potom poziv AEK-a sa kojim će već sada je jasno osvojiti duplu krunu, ali i na kraju sezone napustiti Atinu.

Vjerovatno odlazim iz Atine. Imam nekoliko ponuda od kvalitetnih timova i ubrzo će se sve znati. Situacija u AEK-u nije baš najbolja, već nekoliko mjeseci kasni plata, sve je bilo u redu do nove godine, a potom kada smo eliminisani iz Evrope klub je počeo da kasni sa isplatama. Gazda ima velike ambicije i sledeće sezone, ali iskreno ja više sebe ne vidim u AEK-u”.

Već krajem maja naši najbolji rukometaši će se okupiti u Podgorici, gdje će odraditi pripreme za baraž mečeve sa Bjelorusijom (8. i 16.juna) za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Bjelorusija je ozbiljna ekipa. Rukomet u toj zemlji je državni projekat, kolike su im ambicije najbolje govori podatak da su zadržali Sergeja Rutenku koji je trebao da igra za Španiju. Međutim iskreno smatram da imamo šansi u ovim mečevima. Očekujemo da će i promjena selektora unijeti nešto novo i pozitivno u našoj igri, te da će reakcija biti prava. Selekcija je na proteklim pripremama u Bijelom Polju bila dosta izmijenjena, ima mnogo mladih igrača, ali posjeduju ogroman potencijal, vidi se da osećaju veliku ljubav i odgovornost prema državnom grbu i siguran sam da ćemo svi do jednog uraditi sve da se plasiramo u Katar, a tako bi imali šansu da se borimo i za OI u Brazilu”,poručio je Rakčević.

 

 

 

handballme.me