Mlađe košarkaške reprezentacije dobile protivnike na EP

0
641

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu na Kritu (Grčka) naredne godine igraće u grupi B sa Francuskom, Turskom i Islandom, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u Pragu.

Žrijebom u glavnom gradu Češke, odlučeno je da će kadetska selekcija na šampionatu Evrope koji će se održati u Podgorici, igrati u grupi D sa Španijom, Švedskom i Letonijom.

Žrijeb za juniore biće održan poslije Evropskog prvenstva koje se od 16. do 22. decembra održava u turskom Samsunu.

Crna Gora naredne godine će imati sve tri selekcije u elitnom rangu evropske košarke, nakon što su mlada i juniorska reprezentacija ovog ljeta sa maksimalnim učinkom osvojile zlatne medalje na šampionatima Evrope B divizije.

Na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje se od 15. do 23. jula održava na grčkom ostrvu Krit, reprezentacije će biti podijeljene u četiri grupe sa po četiri tima.

Crna Gora je voljom žrijeba u Pragu svrstana u grupu B u kojoj su još Francuska, Turska i Island. U eliminacionu rundu plasiraće se sve selekcije, a u osmini finala će igrati prvoplasirani protiv četvrtoplasiranih, odnosno drugoplasirani protiv trećeplasiranih timova iz grupa.

Podgorica će od 11. do 19. avgusta ugostiti najbolje kadete Evrope, a naša reprezentacija za što bolju poziciju za osminu finala, boriće se u grupi D u kojoj će rivali biti Španija, Švedska i Letonija.

U eliminacionu rundu plasiraće se sve selekcije, a u osmini finala će igrati prvoplasirani protiv četvrtoplasiranih, odnosno drugoplasirani protiv trećeplasiranih timova iz grupa.