Mlada reprezentacija na turniru u Turkoanu

0
500

Mlada reprezentacija Crne Gore od srijede do nedjelje učestvovaće na turniru u francuskom gradu Turkoan, koji će biti prva provjera u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će od 8. do 20. jula biti odigrano na Kritu.

Selektor Mihailo Pavićević zadovoljan je odrađenim u dosadašnjem dijelu priprema koje su počele 2. juna i ističe da će turniri u Francuskoj i Turskoj biti sjajne provjere za tim koji je ovog ljeta suočen sa brojnim problemima zbog povreda i otkazivanja nekoliko igrača. ”Crveni” će u Turkoanu igrati u grupi sa domaćinom Francuskom, Izraelom i Velikom Britanijom.

Pripreme idu planiranim tokom, a turnir u Francuskoj je prva provjera koja će nam dati smjernice za nastavak rada. Ne očekujem sjajna izdanja jer su nam ovo prve provjere u pripremnom periodu, ali mogu da budem zadovoljan odnosom svih igrača koji daju maksimum na svakom treningu i u timu vlada sjajna atmosfera. To mi daje razloga za optimizam, ali s obzirom na to da imamo dosta problema zbog odsustva nekih igrača, rezultat će u velikoj mjeri zavisiti i od izdanja protivnika. Na turniru u Francuskoj učestvuju reprezentacije koje će nastupiti na Evropskom prvenstvu, uz juniorsku selekciju Sjedinjenih američkih država. Nakon ovog turnira će nam biti jasnije koliko možemo protiv reprezentacija koje su u eliti evropske košarke. Na turnire u Francuskoj i Turskoj putujemo sa 13 igrača zbog poznatih problema sa povredama i otkazvanjem nekih igrača i to je svakako nešto što otežava pripreme za prvenstvo. Postoji mogućnost da nam se naknadno priključi Milovan Drašković, koji se oporavlja od povrede i trenutno je u Barseloni. Posljednje informacije govore da oporavak ide planiranim tokom i vjerujem da bi mogao da nam se pridruži nakon 20. juna. Nijesam postavljao nikakve rokove i za mene je najvažnije da je on pokazao želju da pomogne reprezentaciji, a poznato je koliko je on važan za našu reprezentaciju – kazao je Pavićević.

Na spisku za turnir u Francuskoj su: Mašan Vrbica (Lovćen), Lazar Pavićević (Mornar), Luka Đurović (Sutjeska), Marko Raičević (Zeta 2011), Vasilije Vušović (Mornar), Vaso Milović (Mornar), Nikola Žižić (Sutjeska), Veselin Kovačević (Primorje), Milija Miković (Mornar), Vladimir Mrdak (Teodo), Stefan Perović (Teodo), Miloš Pajović (ABS Primorje) i Milan Mitrović (Kanada).

Crna Gora će u srijedu (20.30 sati) igrati protiv domaćina Francuske, dan kasnije rival će biti Izrael, a u posljednjem kolu grupne faze selekcija Velike Britanije.

 

 

 

kscg