Mitrović: Velika pobjeda za nas

0
937

Crnogorska košarkaška reprezentacija napravila je podvig i pobijedila Sloveniju u gostima 87:74 u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Zvezdana Mitrovića tako su na savršen način završili prvi dio borbe za plasman na Mundobasket, vezanim pobjedama protiv Bjelorusije i aktuelnog prvaka Evrope Slovenije i to u njihovom hramu Stožicama.

“Za nas je pobjeda protiv Bjelorusije najvažnija, protiv Slovenije smo došli rasterećeno da odigramo i ostvarili smo veliku pobjedu, pobijedili smo šampiona Evrope u gostima. Nijesu istina bili skroz u šampionskom sastavu, ali velika pobjeda za nas. Samo dva dana bio sam sa ekipom pred meč sa Bjelorusijom, tako da se zahvaljujem igračima koji su došli i svom stručnom štabu na odrađenom poslu.” kazao je nakon meča selektor Zvezdan Mitrović.

Naša reprezentacija je tako prvu fazu kvalifikacija okončala sa po tri pobjede i poraza. Rivali u drugom dijelu biće selekcije Turske, Letonije i Ukrajine.

Situacija na tabeli trenutno izgleda ovako:

1. Španija 6-0
2. Turska 4-2
3. Letonija 4-2
4. Crna Gora 3-3
5. Ukrajina 3-3
6. Slovenija 2-4

Tri će selekcije iz grupe ići na Svjetsko prvenstvo. Prvi rival u nastavku je Turska, 14. septembra bićemo gosti. Tri dana kasnije ugostićemo Ukrajince.