Mitrović: Važno će biti kako ćemo mentalno prići utakmici

0
314

Selektor naše košarkaške reprezentacije Zvezdan Mitrović nije iznenađen činjenicom da neće moći da računa na evroligaške igrače na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Priča je poznata od ranije, tako da sam očekivao ovakav epilog nedolaska evroligaških igrača, između ostalog i Dubljevića. Normalno je da je ovo loša informacija, da košarka i reprezentacija gube dosta. Nikako nijesmo zadovoljni sa tim”, rekao je Mitrović za Arenu.

Kako sada stvari stoje izvjesno je da timu neće moći da pomogne ni Milko Bjelica, koji ove sezone igra odlično u dresu Crvene zvezde.

“Bjelica je normalno u planovima, igra u sjajnoj formi, ali 23. novembra Zvezda kod kuće igra sa Baskonijom, tako da je nerealno da se pojavi sjutradan u Podgorici. Možda za neke druge utakmice, ali za Španiju, definitivno ne. Situacija u Himkiju, kada je u pitanju Todorović, je takva da se vjerovatno do posljednjeg trenutka neće znati sudbina igrača. Ruski klub ima problem sa povredama, izgubili su sad, možda će da preinači odluku. Nikad se to ne zna i neće se znati do posljednjeg trenutka.”

Prati Mitrović situaciju i oko reprezentativaca „stranaca”. Poznato je da su Pavlićević i Mihailović malo kasnije našli klub.

“Pratim i Blagotu Sekulića, bez obzira na godine, u sjajnoj je formi. Takav je i Radović koji je godinama u Španiji i održava karijeru. Đurišić ne igra presjajno u Bonu, ima korektnu ulogu, ali, ponavljam, nemamo sad neki izbor, odnosno ne možemo da biramo, na spisku je 25 igrača i to je to. Situacija sa Pavlićevićem je takva da je kasnije pronašao angažman, počeo je da igra, što je dobro jer je on važan igrač za nas, kao i Ivanović na poziciji plejmejkera.”

Ipak, protiv Španije neće nedostajati motiva.

“Okupljamo se nekoliko dana pred prvi meč sa Španijom. Važno će biti kako ćemo mentalno prići utakmici. Ne sumnjam u želju, samo treba odigrati pametno, jer nemamo mnogo vremena da se taktički spremimo. A, kao prvo ne znamo ni u kojem će se sastavu protivnik pojaviti”, poručio je Mitrović.

Crna Gora će dočekati Španiju 24. novembra, a dva dana kasnije gostovaće Bjelorusiji na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.