Mitrović: Protivnik ne može biti atraktivniji, razočaran sam…

0
421
Foto: FIBA

Neuigranost je ono što je koštalo našu selekciju poraza, kazao je trener, Zvezdan Mitrović, na konferenciji za medije nakon utakmice sa Španijom. 

“Španija je kontrolisala meč od 2. četvrtine. Igrala je košarku koju svi španski timovi vole, vrlo agresivno u odbrani i trčala je kontre. Mi smo promašili puno slobodnih bacanja i izgubili dosta lopti, i to u kontrama. To je bilo previše da bismo dobili dobar tim kao što je Španija”, kazao je Mitrović.

Na pitanje da li je razočaran izostankom velikog broja navijača, odgovorio je iskreno.

“Jesam. Ovo je kvalifikaciona utakmica i ne može da bude atraktivniji protivnik od Španije. Nadao sam se da će navijači doći da podrže momke, ali nisu iz raznih razloga. Zahvaljujem ovima koji su došli, digli su nas kada smo krenuli da igramo bolje i pomogli nam da priđemo na šest razlike”.

Naredni protivnik je Bjelorusija, i to već za dva dana.

“Očekujem da će i Milko Bjelica biti sa nama, jer je predsjednik Crvene zvezde pustio igrače. Pomoći će nam u rotaciji. U Minsku očekuje veoma teška utakmica. Bjelorusija je dugo zajedno, ima Parahovskog iz Makabija koji bi trebalo da igra i još nekoliko igrača iz VTB lige. Za taj tim igraju uglavnom košarkaši Cmokija, uigrani su, već su dugo zajedno i igraju bolje kući nego u gostima”, naglasio je peti selektor Crne Gore.