Mitrović: Momci će ući u meč hrabro i jako, ali hladne glave

0
297

Ekipa Zvezdana Mitrovića biće na velikom iskušenju, a nije potrebno ni pominjati koliko bi pobjeda u večerašnjem meču (20 časova) značila „crvenima”.

“Pročitali smo izjave Skariola, koji je najavio brzu, agresivnu igru, što vole Španci. Tako igraju njihovi klubovi i pokušaće da nas natjeraju na veći broj grešaka, da uđemo sa njima u igru tranzicije. Mi hoćemo sve nasuprot toga – da umirimo igru, da uđemo jako, tvrdo i defanzivno kvalitetnom igrom spriječimo njihove glavne poluge Koloma na pik’en’rolu i šutera Vidala. Ne smijemo da uđemo u njihov tzv. stil trči i pucaj. To je osnovni plan”, otkrio je Mitrović.

Debitant na klupi Crne Gore vjeruje da će puna „Morača” biti adut „crvenih”.

“To je faktor koji bi trebalo da bude impuls za nas. Ne smijemo da sagorimo, dešavalo se u tim situacijama da ljudi hoće da pruže više nego što mogu. Mislim da će momci, sa određenim iskustvom iza sebe, ući u meč hrabro i jako, ali hladne glave”.

Španija nema dominantne centre, što će Mitrović i njegovi izabranici pokušati da iskoriste.

“Probaćemo da gurnemo loptu ispod koša, mada i Španci imaju visoke igrače koji to mogu da kontrolišu. Moramo da odgovorimo na agresivnost i presing rivala, da svedemo broj izgubljenih lopti na minimum”.

„Crveni” su imali problem baš sa lakšim povredama visokih igrača, ali su sanirane.

“Blagota Sekulić je spreman, a Zoran Nikolić počeo u srijedu veče da trenira. To su mali kadrovski problemi, ali se nadam da će pokazati maksimum kada izađu na parket”.

U dresu Crne Gore će debitovati 24-godišnji Amerikanac Džavonte Grin iz Trsta, koji je drugi strijelac italijanske A2 lige sa prosječno 21,1 poenom, a ima i 7,3 skoka.

“Španci na poziciji tri imaju visoke igrače, a mi u Crnoj Gori nismo imali košarkaša koji bi mogao da im parira na skoku. Grina smo doveli zbog toga, trebalo bi da nam pomogne i parira Špancima”, zaključio je Mitrović.

 

Vladimir Mihailović očekuje dobru partinu noćas u “Morači”.

“Skautirali smo Špance koliko je bilo moguće. Iskreno, tu nema mnogo šta da se gleda, jer nikada do sada nisu igrali ni u približno sličnom sastavu. Gledali smo njihove odbrambene i napadačke karakteristike i na tome ćemo bazirati taktiku. Uz dobru energiju i veliku podršku sa tribina očekujem dobru partiju”, poručio je bek Ostendea.