Mitrović: Iza mene period koji je gotovo nemoguće zaboraviti

0
227

Zvezdan Mitrović je poslije titule na klupi Asvela istakao da je iza njega period koji je gotovo nemoguće zaboraviti. On je kazao da nema previše vremena za slavlje, jer ga čekaju pripreme sa Crnom Gorom za Svjetsko prvenstvo.

Tim iz Vilerbana sinoć je pred svojom publikom u majstorici savladala Monako 66:55, a naš trener je tako stigao do uspjeha karijere.

“Presrećan sam. Zaista je iza mene period koji je teško, gotovo nemoguće zaboraviti. Plasman na Mundobasket uz dva trofeja sa Asvelom, uz titulu koju smo osvojili poslije pet teških i izuzetno zahtjevnih utakmica… Ipak, svjestan sam da se od stare slave na živi, da u sportu i životu nema spavanja na lovorikama. Misli se odmah okreću ka obavezama koje slijede, a to je prije svega učešće Crne Gore na Svjetskom šampionatu”, rekao je Mitrović za Sport Klub.

On je rekao da ulogu favorita na Mundobasketu prepušta rivalima, ali da će Grčka, Novi Zeland i Brazil morati na terenu da pokažu da su bolji.

“Plasmanom na Svjetsko prvenstvo smo napravili ogroman uspjeh, ali više puta sam rekao da u Kinu ne idemo samo da bi učestvovali. Nijesmo opterećeni rezultatskim imperativom, ali smo svjesni da imamo obavezu da na dostojan način branimo ugled crnogorske košarke i Crne Gore. Ulogu favorita možemo da prepustimo Grčkoj, Brazilu i Novom Zelendu, ali će sve pomenute selekcije na parketu morati da nas ubijede da su bolje od nas, a to neće biti lako, budite sigurni u to”, poručio je Zvezdan Mitrović.

Crnogorska reprezentacija će pripreme za Svjetsko prvenstvo početi 25. jula.