Mitrović: Cilj je da dobijemo Bjelorusiju

0
409
Foto: Reprezentacija.me

Košarkaši Crne Gore odigraće u četvrtak, u Nikšiću, kvalifikacioni meč za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Bjelorusije.

U novom kvalifikacionom prozoru, koji dolazi u nezgodnom trenutku za sve selekcije, naši košarkaši će igrati dvije utakmice. Prvu protiv Bjelorusije u Nikšići u drugi na gostovanju Sloveniji.

Na današnjem presu koji je organizovan u Nikšiću govorili su selektor Zvezdan Mitrović i Nemanja Radović.

Selektor se zbog obaveza koje je imao u Monaku u finaloj seriji Francuske lige tek danas pridružio ekipi.

“Najprije bih se zahvalio saradnicima i igračima koji su se na vrijeme odazvali pozivu za reprezentaciju. Imamo dva dana da se dogovorimo, da napravimo neki sistem. Naš cilj je dobiti Bjelorusiju i nastaviti kontinuitet takmičenja”, kazao je selektor Mitrović i nastavio:

“Čudne su okolnosti za pripremu ekipe. Ovi FIBA prozori su loše napravljeni i mislim da nikome ne odgovaraju. Neki igrači su takmičenje u prvenstvima završili prije tri dana a neki prije mjesec. I nije lako održavati formu i vratiti se nakon određene pauze.”

Kada je u pitanju zdravstveni bilten reprezentativaca koji su se odazvali pozivu da nastupe za reprezentaciju, Mitrović je kazao da su svi momci zdravi i spremni da igraju.

“Momci su zdravi, radili su dobro. Oni su ono najbolje što imamo. Svi su motivisani i nadam se da ćemo uz podršku sa tribina doći do željenog uspijeha”, dodao je selektor crnogorskih košarkaša.

Krilni centar crnogorske reprezentacije i igrač španskog Obradoira, Nemanja Radović, osvrnuo se na prvi duel koji je naša selekcija ubjedljivo dobila u Minsku ali i na predstojeći meč i podršku publike u Nikšiću.

“Ovo je za nas veoma važna utakmica. U prvom meču protiv Bjelorusije igrali smo dobro, i ubjedljivo slavili. Nadam se da ćemo uz pomoć sa tribina ostvariti još jednu pobjedu protiv istog protivnika”, rekao je Radović i dodao:

“Ovdje publika u velikom broju dolazi na mečeve reprezentacije, pravi dobru atmosferu i pruža veliku podršku. Uvijek je lijepo igrati u Nikšiću. Nadam se da će tako biti i ovaj put”, zaključio je Radović.

Selektor Mitrović se na kraju osvrnuo i na svoje profesionalne početke i na trenutke kada je sa ekipom Budućnosti osvojio Kup u Nikšiću, daleke 1996. godine.

“Bio sam asistent u ekipi Budućnosti, te 1996. godine, kada smo protiv Partizana osvojili Kup Jugoslavije u Nikšiću. Atmosfera je bila fantastična. Nikšićani vole košarku, ima dosta igrača iz  ovog grada. Uvijek me lijepa sjećanja i dobra atmosfera asociraju na Nikšić”, rekao je Zvezdan Mitrović i dodao:

“Očekujem dobru podršku sa tribina. Smatram da se u Nikšiću moglo igrati više mečeva reprezentacije.”

Duel Crne Gore i Bjelorusije igra se u četvrtak u dvorani Sportskog centra u Nikšiću sa početkom u 21 čas.