Mitorvić: Ogromna je čast i zadovoljstvo biti selektor

0
292

Zvezdan Mitrović je dobio poziv koji se ne odbija, iako funkcija selektora, u aktuelnom trenutku evropske košarke, sa profesionalnog aspekta, nije previše primamljiva.

Svjestan je toga Mitrović, ali čast i izazov da bude prvi trener nacionalnog tima bili su presudni…

“zvezdannacionalnog tima Crne Gore. Sa druge strane, to je i velika odgovornost, a sa sportskog aspekta i neka neizvjesnost, zbog čudnog sistema takmičenja, koji je FIBA uspostavila. Prihvatio sam, međutim, ovaj posao sa velikim entuzijazmom i željom da ostvarimo maksimum”, kazao je Mitrović za TV Vijesti.

Zbog sukoba Evrolige i FIBA, koji urušava temelje evropske košarke, Mitrović, a ni njegove kolege, ne znaju na koje igrače će moći da računaju.

Vremena za pripreme nema, pa će se mnogo toga improvizovati, što je praktično nezamislivo za tehnički i taktički izuzetno zahtjevan i precizan sport, kakav je košarka.

“Uzdam se i u saradnike, koji su bili u stručnom štabu i ranije, da nastavimo zajedno tamo gdje je selekcija stala. Ipak, ovo je specifična situacija, prvi put se košarka susrijeće sa ovakvim takmičenjem. Za sve su isti uslovi, a ko se brže prilagodi napraviće bolji rezultat”, kazao je Mitrović.

Rivali Crne Gore u grupi su Španija, Slovenija i Bjelorusija. Na prvu loptu – cilj našeg tima je plasman u drugu fazu, u koju idu tri ekipe iz grupe.

“Malo smiješno zvuči, ali situacija je takva da će samo Bjelorusija igrati u najjačem sastavu. Tako je kako je, idemo od utakmice do utakmice”, naglasio je Mitrović.

Mitrović je naglasio da je zahvalan čelnicima njegovog kluba – Monaka, što su mu izašli u susret i dozvolili da prihvati poziv iz Crne Gore.