Mirotić: Neću igrati ni za jednu selekciju na Eurobasketu

0
378

cms_20120418_large_111112-002818_to111111est_11600_immagine_ts673_400Nikola Mirotić, krilni centar Real Madrida i rođeni Podgoričanin, danas je, zvaničnim saopštenjem, koje je objavio na Tviter profilu, potvrdio da ovog ljeta neće nastupiti ni za jednu reprezentaciju na Eurobasketu u Sloveniji.

 

– Želim da se ovim putem obratim javnosti i poručim da neću nositi dres nijedne reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji – poručio je Mirotić u uvodnom izlaganju.

 

Saopštenje je objavio nakon što je selektor španske košarkaške reprezentacije Huan Antonio Orenga objavio spisak za predstojeće Evropsko prvenstvo u Sloveniji, sa kojeg je Mirotić i definitivno otpao. Razlog tome je to što je krilni centar Reala obavijestio selektora i savez da ne može da se pomogne reprezentaciji u odbrani titule zbog umora i povrede.

 

Naturalizovani igrač, koji će popuniti prazninu odustajanjem Serža Ibake iz Oklahome je Venecuelanac Heman Gabrijel član Estudijantesa.

 

– Dokazao sam svoju posvećenost prema Španiji učešćem za mladu reprezentaciju sa kojo sam osvojio bronzu i zlato. Bronzu smo osvojili u Hrvatskoj, koja se graniči sa Crnom Gorom, mojom matičnom zemljom. Možete zamisliti koliko je bilo teško narodu od kojeg vučem korijene. Sada se nalazim u periodu života kada se razvijam, još nijesam dostigao maksimum, a to mogu postići samo kroz konstantan rad i trening. Ovu odluku sam donio znajući da mnogi neće shvatiti, čak će me i kritikovati. Osjećam se Špancem, koliko se osjećam Crnogorcem – stoji u saopštenju Nikole Mirotića.