Mirko Vučinić: Važno je da se zalažemo i pobijedimo

0
696

Prvi put nakon 12 mjeseci – prvi put kao član Al Džazire iz Abu Dabija – Mirko Vučinić je izašao pred crnogorske novinare.

Iako su najnovija dešavanja u reprezentaciji, vezana za odlazak Nikole Drinčića promijenila izraze lica i kapitena i selektora Branka Brnovića, Mirko Vučinić je bio jasan:

Neriješen rezultat za nas je kao poraz. Ako ne pobijedimo, nemamo šta da tražimo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, uz svo poštovanje prema Moldaviji“.

Vučinić je potom obrazložio:

Uvijek sam bio oprezan pred ovakve utakmice, govorio da ne treba da se zalijećemo, da ni remi nije loš. Ali sada, ne smije da bude alibija. Ako želimo da idemo u Francusku na Evropsko prvenstvo, moramo da osvojimo tri boda“.

Najbolji strijelac crnogorske reprezentacije, strijelac 15 golova na 37 utakmica, kaže da se dobro osjeća.

Prvi put nakon ko zna koliko vremena sam prošao kompletne pripreme sa klubom. Odlićno se osjećam i mislim da sam u dobroj formi. Vjerujem da ću pomoći da pobijedimo Moldaviju“.

To što su nakon povreda Jovetića i Baše, te odlaska Drinčića iz reprezentacije, sva očekivanja navijača uperena u njega, za Mirka nema ništa sporno.

Vođa? Nema toga, možemo da imamo i devet vođa na terenu. Važno je da se držimo kao jedan, da se zalažemo i da pobijedimo“.

Ističući da se nakon godine pauze uželio reprezentacije, napadač Al Džazire kaže i da nema problem sa tim što više ne igra jaku evropsku ligu.

Ne nedostaje mi velika scena. Imao sam puno toga u karijeri. Da sam želio glamur, mogao sam da biram – Italija, Engleska ili Španija. Dakle, niti mi nedostaje glamur, niti sam ga želio“.

U klupskoj karijeri je, kako kaže, ostvario mnoge ciljeve, nedostaje mu jedan  reprezentativni.

San svakog igrača je da prestavlja svoju reprezentaciju na velikom takmičenju“.

Vijesti