Mirko Vučinić u top 50 „slobodnih agenata”

0
1503
Foto: Vijesti

Engleski mediji uvrstili su povrijeđenog crnogorskog napadača Mirka Vučinića među „top 50” evropskih fudbalera kojima na ljeto ističe ugovor, i koje će klubovi moći da dovedu bez obeštećenja.

Na listi „slobodnih agenata” koju predvode Zlatan Ibrahimović (ističe mu jednogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom, ako ga u međuvremenu ne produži), Danijele de Rosi iz Rome,  Ćavi Alonso iz Bajerna i Jaja Ture iz Mančester sitija, Vučinić je rangiran na 38. poziciji.

U objašnjenu se navodi:

Crnogorski napadač, nekadašnji fudbaler Juventusa i Rome, koji je prije dvije i po godine prešao u Al Džaziru. U Emiratima je postigao 23 gola na 21 meču, ali je propustio cijelu sezonu zbog povrede. Taj podatak stavlja na kocku eventualnu odluku nekog kluba da ga angažuje”, pišu engleski mediji.

Vučinić je, dakle, i dalje tražen i atraktivan, ali kada će se vratiti na teren?

Pauza nakon teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata se baš odužila – toliko da je prošlo čak 15 mjeseci otkada je odigrao posljednju utakmicu za Al Džaziru.

Krajem prošle godine Vučinić je trenirao sa klubom i reprezentacijom Crne Gore tokom oktobarskog okupljanja, bio je na korak od povratka, ali su se stvari pogoršale i datum povratka na teren pomjerile za nekoliko mjeseci.

I selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković nedavno je izrazio zabrinutost zbog Vučinićeve povrede i gotovo je izvjesno da neće moći da računa na njega za duel sa Poljskom 26. marta.

Bivšem napadaču Sutjeske, Lećea, Rome i Juventusa na ljeto ističe ugovor sa Al Džazirom i malo je vjerovatno da će mu arapski šeici ponuditi novi.