Mirko Ivanić: Daću maksimum, želim da pomognem Crnoj Gori!

0
934

Mirko Ivanić će prvi put navući odoru “hrabrih sokolova” 20. marta kada se reprezentacija okupi za kvalifikacioni okršaj sa Poljskom (26. mart, Podgorica, 20:45).

Vezista bjeloruskog BATE Borisova je od selektora Ljubiše Tumbakovića skeniran kao pojačanje za sadašnjost, ali i za budućnost, jer rođeni Novosađanin ima tek 23 godine. A Dnevne novine su stupile u kontakt sa novim reprezentativcem…

Mirko, kako si reagovao na poziv Crne Gore?

“Selektor me je pozvao na razgovor, a onda mi je dao vremena da razmislim. Brzo sam donio odluku, jer mi nije bilo potrebno vrijeme”.

Kao učenik Vojvodine i mladi reprezentativac Srbije mogao je da čeka “orlove”, ali nije. Sa kim si se najviše konsultovao?

“Iskreno, sam sam odlučio, kao što sam to radio do sada. Naravno, pričao sam sa porodicom, agentom, uvažio njihovo mišljenje, ali odluka je bila samo moja”.

Kao što si odlučio da iz Vojvodine ne pređeš u Crvenu zvezdu ili Partizan? Kada su te “vječiti” tražili, rekao si ‘Nikad u Zvezdu i Partizan, samo Vojvodina’…

“Tako je. Kada nešto prelomim, kada dam riječ, ništa ne može da promijeni tu odluku. Nikada u životu ne bih pogazio riječ”.

Utakmica sa Poljskom je blizu šta očekuješ? Debi?

“Nadam se dobrom meču, a vjerujem da možemo da osvojimo tri boda. Svaka utakmica nam je jako važna, a bodovi su nam prijeko potrebni. Svaki bod je zlata vrijedan. Ako uspijem da debitujem, super. A ako ne, biće prilike. Najvažnije je da osvojimo bodove”.

Klasična si “desetka”, vrlo dobro možeš da odgovoriš na krilu, a da li si spreman da igraš centralnog veznog? To je pozicija koja je slaba tačka “crvenih”…

“Kod nas u BATE-u formacija se malo promijenila, tako da od ove sezone (p.a. počela prije pet dana, Ivanić postigao gol u Superkupu (Torpedo BATE 1:3) koji je BATE osvojio) više igram centralnog veznog, nego polušpica. Mogu da igram na svakoj poziciji u veznom redu”.

Centralni vezista mora da trči mnogo više od polušpica i da pomaže u defanzivi?

“Spreman sam na sve. Trčanje je moja obaveza”.

Dolaziš kao pojačanje sa strane, pritisak će biti veliki?

“Navikao sam na sve, vjerujte mi. Bio sam jako mlad kapiten Vojvodine, došao sam u BATE kao veliko pojačanje, a u Bjelorusiji je pritisak enorman”.

Još si stigao kao najskuplji igrač bjeloruskog fudbala BATE je Voši iskeširao milion eura?

“Zbog toga je pritisak još veći, tako da sam navikao na takve stvari. Znam da dolazim kao pojačanje, a ja iskreno želim da pomognem Crnoj Gori u svakom smislu. Daću svoj maksimum”.

Šta očekuješ od navijača? Pojedini igrači iz Srbije nijesu opravdali očekivanja, tako da ćeš biti pod dodatnom lupom…

“Vjerujem da će prema meni imati odnos kakav zaslužim na terenu. Ništa više. Publiku možete da “kupite” samo ponašanjem na terenu, igrom, predstavama koje pružate…”