Miloš Božović: Primarni cilj je plasman na Olimpijske igre!

0
633
Foto: Nebojša Tejić

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore je donio odluku da umjesto dosadašnjeg selektora Dragana Đukića i sportskog direktora Blaža Lisičića, angažuju Zorana Roganovića i Draška Mrvaljevića.

U međuvremenu, reprezentativci se intezivno pripremaju za klupsku sezonu koja slijedi. Momci koji su golom Miloša Božovića izborili plasman na Evropsko prvenstvo pokazali su ogroman potencijal. Ono što im je nedostajalo su iskustvo i sreća. Na šampionatu Starog kontinenta su igrali i oslabljeni, ali su se do poslednjeg kola borili za plasman u drugu fazu.

„Imali smo sjajnu saradnju sa selektorom Đukićem i sportskim direktorom Lisičićem. Uvjeren sam da će isto tako biti i sa tandemom Roganović – Mrvaljević. Mi smo igrači i naše je da odradimo posao na terenu. Uskoro nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje su prvi korak ka primarnom cilju, a to je plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine“, rekao je Miloš Božović za Sport Klub.

„Siguran sam da ćemo u konkurenciji sa Danskom, Farskim Ostrvima i Ukrajinom, izboriti mjesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Imamo mladu i izuzetno perspektivnu seniorsku reprezentaciju, a podrška nam stiže i od mlade reprezentacije koja je pokazala mnogo na Evropskom šampionatu divizije B u Podgorici. Sada je na svima nama da stvorimo pozitvnu energiju i hemiju, da napredujemo iz utakmice u utakmicu, iz takmičenja u takmičenje i da maksimalno spremni dočekamo trenutak odluke, trenutak kada će uslijediti borbe za Olimpijske igre“.

Miloš Božović je jedan od najboljih igrača Tatabanje, koja je prošle sezone osvojila treće mjesto u šampionatu Mađarske, iza Segeda i Vesprema. Na pitanje, kakve su ambicije u sezoni koja sledi, Božović je rekao:

„Ekipa koja je prošle sezone igrala na izuzetno visokom nivou je ostala na okupu. Samim tim, imamo velike ambicije u sezoni koja slijedi. Pokušaćemo da napravimo korak više, pokušaćemo da napadnemo titulu, iako je nepotrebno trošiti riječi koliko će to biti teško u konkurenciji sa Vespremom i Segedom. Ove sezone ćemo igrati i u EHF Kupu, koje je drugo po rangu takmičenje u Evropi. Ambicije su i tu izuzetno velike, želimo plasman u samu završnicu“.