Milorad Žižić za titulu prvaka SAD

0
368

Crnogorski bokser Milorad Žižić boriće se u noći između petka i subote u Finiksu protiv Amerikanca Luisa Rouza za titulu prvaka Sjedijenih Američkih Država u srednjoj kategoriji, verzije WBC.

Protivnik Žižića ima 25 godina, a na profesionalnom ringu ostvario je 11 pobjeda. Boksovao je jednu borbu neriješeno, a ima i dva poraza od kojih je jedan u posljednjem meču, krajem novembra prošle godine, od Ukrajinca Jevgena Kitrova.

Žižiću će to biti drugi meč u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon što je krajem prošle godine u Šarlotu pobijedio Amerikanca Denisa Šarpa. Bez poraza je na profesionalnom ringu, a ostvario je 11 pobjeda, od kojih pet nokautom.

Bio je 2011. omladinski prvak svijeta u verziji IBF, a dvije godine kasnije pobjedom protiv Frančeska Bazilea osvojio je pojas WBC prvaka mediterana. Žižić je sredinom septembra prošle godine potpisao ugovor sa legendarnim bokserom Roj Džons Džuniorom, koji će mu biti promoter naredne četiri godine.

Prema tom ugovoru, Žižić bi trebalo da ima šest mečeva godišnje. Borba između Žižića i Rouza planirana je da traje 12 rundi, a počeće u četiri sata i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu.

 

 

Portal Analitika