Milko Bjelica: Na raspolaganju sam selektoru Tanjeviću!

0
1695

Crnogorac Milko Bjelica, najiskusniji u sjajnom evroligaškom timu Crvene zvezde, sa pažnjom prati dešavanja u našoj košarci.

Naš reprezentativac je trijumf nad Budućnost Volijem u prvom meču polufinala ABA lige istakao kao važan, ali i komentarisao igru rivala.

Budućnost Voli i dalje plaća danak odlaska jednog,a dolaska drugog trenera u sred sezone. Stil igre je promijenjen, ekipi je trebalo mjesec ili dva samo da uhvati ritam i privikne se na novi sistem rada. Zbog toga je jasno zašto i dalje kaska im za nama. Izuzetan je rival, pokazala je to u svakom od mečeva ove sezone, mi na terenu znamo koliko su bile teške utakmice. Ipak, zbog tog izostanka kontinuiteta u radu u jednom sistemu, ima mnogo da nadoknadi u odnosu na nas”, rekao je Bjelica.

Naš krilni centar taj kontinuitet vidi kao glavni razlog Zvezdinih odličnih partija.

Ne radi se samo o igrama na terenu, već i činjenici da u nevjerovatnom ritmu mečeva pronalazimo svježinu. To je zato što igrači i stručni štab tačno znaju šta možemo da očekujemo jedni od drugih. To je lijepa rutina, a moram istaći rad svakog od trenera. Posebno našeg Crnogorca, kondicionog trenera Dragana Gačevića”, rekao je Bjelica.

Milkove partije su u javnosti ove sezone ostale „ispod radara”, a učinak našeg krilnog centra u 33. godini je izuzetno produktivan. Bilježi 9,8 poena i 3,5 skokova u prosjeku na 26 utakmica u ABA ligi; 7,5 poena i i 3,1 skokova u Evroligi.

Prije svega sam zadovoljan i ponosan zbog toga što imam priliku da igram u ovakvom timu. Biti dio projekta koji bilježi onakve evroligaške rezultate, ekipe igra sa stavom i stilom koj i su prepoznati mnogo šire od regiona… To je čast za mene. Povratak u Zvezdu bio je pravi izbor u pravom trenutku”, rekao je Milko.

Ambicije u 2017. godini ni u kom slučaju se ne završavaju sa Zvezdinim visokim dometima. Prošlog ljeta nije ga bilo u reprezentaciji, selektor Bogdan Tanjević računa na njega od starta priprema…

Sa Crnom Gorom sam proživio prethodna velika takmičenja. Sa njih je ostao utisak da smo mogli više, zato apsolutno vjerujem da je ovaj Eurobasket koji nas čeka u septembru prilika da propušteno nadoknadimo. Imamo odličan, sve bolje balansiran tim. Naravno da sam na raspolaganju selektoru Tanjeviću”, istakao je Bjelica.

Zvezda, nakon dva evroligaška meča, u Podgoricu stiže u ponedjeljak, a Bjelica se nada da će pitanje finaliste biti riješeno već narednog utorka u „Morači“.

Milko Bjelica će na kraju sezone, sredinom juna, imati vjerovatno oko 90 utakmica. Već je odigrao 56! Kada dođe momenat početka priprema reprezentacije, sredinom jula, opravdano je pitanje umora za igrača u 33. godini.

Mene to ne brine. I kad odmaram, a imaću dovoljno vremena da se prije svega psihološki rasteretim, ja sam u treningu. Košarku posmatram prije svega kao strast, ali i kao posao prema kojem se profesionalno odnosim. To je kora hljeba koja zahtijeva posvećenost”, kazao je Bjelica.