Milijana Ćirković osvojila zlato u Makedoniji!

0
544
Foto: Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom “Luča”

Crnogorska reprezentacija u stonom tenisu, koju predstavljaju takmičari stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom „Luča“, učestvuje na 30. Republičkim sportskim igrama za osobe sa tjelesnim invaliditetom Makedonije, koje se održavaju od 7 do 10. u Strugi i Ohridu.

Prvog takmičarskog dana održano je takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji, pri čemu su se naši sportisti takmičili u klasama 6 – 10 (djevojke) – Milijana Ćirković i 6 – 8 (muškarci) Pjetro Paljušević i Đuro Krivokapić.

Naša takmičarka Milijana Ćirković je u konkurenciji 6 takmičarki osvojila prvo mjesto, ostvarivši četiri pobjede, pri čemu je u finalnom meču pobijedila reprezentativku Hrvatske. Miljana Ćirković je na taj način odbranila zlatnu medalju koju je osvojila i prošle godine.

U klasi 6 – 8 takmičili su se Pjetro Paljušević i Đuro Krivokapić, koji su u konkurenciji 9 takmičara ostvarili po dvije pobjede i dva poraza, što nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale, pruživši dobru igru na turniru.

Na turniru učestvuju 4 reprezentacije, Crna Gora, Hrvatska, Bugarska i domaćin Makedonija i za sjutra je predviđeno takmičenje u ekipnoj konkurenciji.

Reprezentaciju na turniru predvodi trener Čedomir Damjanović.