Milić potpisao za rumunsku Krajovu

0
329

Nakon Makedonije (Škendija), Slovačke (Bratislava), Švajcarske (Nafels), Libana, Grčke (Orestijada), Francuske (Narbon), Blažo Milić je ponovo promijenio evropsku zemlju u kojoj će igrati – srednji bloker naše odbojkaške reprezentacije je potpisao jednogodišnji ugovor sa rumunskom Krajovom. 

“Između više ekipa koje su izrazile zainteresovanost za moje usluge, odabrao sam Krajovu jer kvalitet rumunskog prvenstva odgovara mojim ambicijama, ali i mom igračkom kvalitetu”, kaže Milić za “Vijesti”.

Nakon prve titule u klupskoj istoriji, u sezoni 2015/2016, Krajova je prošle sezone bila treća u ligaškom dijelu, a druga po završetku druge faze, u kojoj je učestvovalo šest najboljih ekipa.

“Ekipa će igrati i CEV kup, što znači da nas očekuje više izazova i dinamična sezona u svakom smislu. Takođe, očekujem napredak u novom kolektivu i da ćemo zajedno ostvarivate zajedničke i individualne ciljeve”, dodao je Milić.

Milić je ovog ljeta sa reprezentacijom imao dvije akcije, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i nastup u Svjetskoj ligi. Za razliku od prethodnog selektora Slobodana Boškana, Milić kod Bašića nije mnogo igrao, nije ga ni bilo u sastavu za drugi turnir Svjetske lige, u Tunisu…

“I pored izostanka konkretnijih rezultata, smatram da ovo ljeto ne može biti označeno kao neuspjeh. Ekipa se upoznala sa novim trenerom i napravljeni su temelji za ono sto nas očekuje u narednoj sezoni. Mislim da će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo biti vrijeme kada ćemo biti najbolji, jer bi plasman bio nagrada za sve nas, ali i kompenzacija za neke do sada propuštene šanse”, zaključio je Milić.

Milić je karijeru počeo u rodnom Nikšiću, u Sutjesci, odakle je 2010. godine stigao u Studentski centar. Nakon dvije i po godine u podgoričkom klubu, u februaru 2012. „otisnuo” se u inostranstvo, u Makedoniju. U ljeto 2012. godine je stigao u Budvansku rivijeru, gdje je ostao godinu, a onda opet otišao u inostranstvo…