Milena Raičević: Nije sve u novcu, već gdje se najljepše osjećam

0
1780
Foto: ŽRK Budućnost

Povreda i duže odsustvo morali su ostaviti traga, a to se najbolje vidi u igri Milene Raičević ove sezone. Kada nije na svom nivou Budućnost nema mnogo šansi kao u drugom poluvremenu meča protiv Ferencvaroša.

Kada je to stara Milena onda stižu i pobjede. Osjetio je to i Tiringer (29:21) u subotu u “Morači”.

“Konačno se vraćam u onu formu koja je bila prije povrede. Zadovoljna sam sa svojom igrom s obzirom da mi je trebalo vremena da se vratim i bez bola da počnem da igram”, rekla je Milena za Dnevne novine.

“Vjerujem da ću biti sve bolja i bolja, jer tim zavisi dosta od mene i toga sam svjesna. Dugo vremena nosim tu ulogu, na to sam i navikla”.

Budućnost je podmladila tim, mnoge velike zvijezde su otišle, ali kapitenka je ostala. Iako je imala ponuda, iako je znala da će sa plavima morati da smanji ambicije. Pitali smo je da li se pokajala zbog te odluke.

“Budućnost je moja prva ljubav i svi znamo da se ona teško ostavlja. Imala sam dosta ponuda, imam ih i dalje, ali trebaće da se desi čudo da donesem tu odluku. Bar zasad. Mislim da nije sve u novcu, već u tome gdje se najljepše osjećam. Za mene je to pored svoje porodice i u svom gradu”. 

Krenula je i glavna runda Lige šampiona na startu preslikan prvi dio sezone. Budućnost je slaba u gostima, a nesavladiva u Morači. Da li je sve do neiskustva ili za tako nešto postoje i drugi faktori?

“Ne bih navela neki drugi razlog osim mladosti i neiskustva”, jasna je kapitenka Budućnosti.

“Vidna je razlika igranja u gostima i kada igramo kod kuće kako je bilo u prvom dijelu sezone nastavilo se i u drugom. Trebaće vrijeme i strpljenje da prevaziđemo to”.

Pobjedom nad vicešampionom Njemačke praktično je obezbijeden plasman u četvrtfinale može li Budućnost do kraja i do bolje pozicije od mjesta broj četiri.

“Naš primarni cilj je ostvaren samim tim što smo se plasirali u drugu fazu Lige šampiona. Samo mi znamo koliko je teško bilo doći do toga. Zato sve ostalo što se bude dešavalo za nas je dragocjeno i veliko iskustvo”, smatra bek našeg tima.

“Biće definitivno senzacija ako budemo bolje plasirane od četvrtog mjesta. Ako realno i iskreno gledamo. Uporedite Budućnost sa bilo kojim drugim timom iz glavne faze, svi su u velikoj prednosti što se tiče iskustva i igračkog kadra”, istakla je Milena Raičević.