Milena Jakšić nakon poziva Injigesa: Čast je biti među najboljima

0
425
Foto - CdM

Košarkašica Budućnost Bemaksa Milena Jakšić imaće priliku da 11. novembra u Rejkjaviku odigra prvi zvanični meč za seniorsku reprezentaciju Crne Gore.

 Talentovanog beka podgoričke ekipe, prije godinu i po, tadašnji selektor Momir Milatović uvrstio je u reprezentaciju za nastup na prijateljskom turniru „Četiri nacije“. Podgoričanka se sada našla na spisku Roberta Injigesa za prva dva kvalifikaciona meča za Evropsko prvenstvo…

“Srećna sam što sam dobila priliku da budem dio reprezentacije. Čast je biti u nacionalnom timu i ponosna sam što ću biti među najboljim igračicama”, kazala je za Arenu Milena Jakšić.

Španski stručnjak Roberto Injiges za prve kvalifikacione mečeve protiv Islanda u Rejkjaviku i Bosne i Hercegovine u Podgorici, objavio je spisak od 13 igračica, a među njima je Milena Jakšić, koja će imati priliku da odigra i prvi zvanični meč za Crnu Goru.

“San svakog mladog igrača je svakako da igra za svoju državu. Poziv da budem u timu na startu novog ciklusa je sigurno nešto posebno, a ujedno i veliko priznanje za uloženi trud u klubu”, dodalaje Jakšić.

 Pozivom na ,,adresu“ Milene Jakšić, Budućnost Bemax je postao klub sa najviše reprezentativki (u selekciji su još Božica Mujović i Dragana Živković). Osim dobrih rezultata crnogorskog šampiona, jasno je da se uz vrhunski rad trenera Gorana Boškovića sve više igračica afirmiše i napreduje. To se najbolje odslikava na primjeru Božice Mujović, koja je već igrač za velika djela.

“Trudim se da ispoštujem svaku šansu koju mi ukaže trener. Nastojim da pružim maksimum kako na treningu, tako i na utakmicama, kako bih bila što bolja i da bih stigla do nekog svog cilja. Jedan od ciljeva normalno je da budem u reprezentaciji”, naglasila je Podgoričanka, koja će nakon prvog ciklusa kvalifikacija proslaviti 19. rođendan.

Naše reprezentativke okupiće se sjutra u Podgorici, a prvi meč u kvalifikacijama igraće 11. novembra u Rejkjaviku protiv Islanda, dok će četiri dana kasnije dočekati Bosnu i Hercegovinu. ,,Crvene“ tako imaju priliku da sa dvije pobjede na startu kvalifikacione grupe A, u kojoj je još Slovačka, naprave prvi korak ka petom plasmanu na Evropsko prvenstvo.