Milačić: Budućnost je ponižena, vratićemo novac Ministarstvu sporta!

0
1410

Direktor Budućnosti, Saša Milačić, ocijenio je odluku ministarstva sporta da tom stonoteniskom klubu, raspodjelom sredstava iz budžeta za 2017. godinu dodijeli hiljadu eura, “razočaravajućom i ponižavajućom”.

“Odluku o dodjeli sredstava u iznosu od hiljadu eura najtrofejnijem i najboljem crnogorskom klubu, nosiocu razvoja tog sporta ne samo u Podgorici, već i u Crnoj Gori, smatramo razočaravajućom, ponižavajućom i uvredom za sve nas koji decenijama ulažemo ogroman trud i energiju na stvaranju uslova za rad, kvalitetan igrački kadar i rezultate, koji su posebno došli do izražaja nakon obnove nezavisnosti naše države”, kazao je Milačić na konferenciji za novinare.

On je najavio da će navedeni iznos javno vratiti Ministarstvu sporta.

“Uz dobronamjerno upozorenje i sugestiju da se ubuduće u ovakvim i sličnim situacijama rukovode kriterijumima rada i ostvarenih rezultata, kako bi na pravi način pomogli oporavku i razvoju crnogorskog sporta koji je očigledno u stagnaciji zbog ovakvog odnosa prema njemu”, kazao je Milačić.

On je preporučio ministru sporta Nikoli Janoviću da se, ukoliko voli Crnu Goru i želi da pomogne crnogorskom sportu, vrati u “bazu”, radi u svom klubu i kroz takozvanu proizvodnju pokaže kvalitet i ostvari uspješne rezultate.

“To će ga preporučiti za neku veću funkciju u organima ili institucijama lokalne samouprave ili države Crne Gore”, kazao je Milačić.