Mijušković napustio Rudar, karijeru nastavlja u Kazahstanu

0
718

Korpulentni štoper nedavno je dogovorio transfer u Tom i sa čelnicima ruskog kluba dogovorio saradanju do kraja sezone. Ipak, napustio je ekipu poslije nekoliko dana kada je bilo jasno da Tom zbog administrativnih problema nema pravo da registruje nove fudbalere za proljećni dio šampionata.

Uslijedio je povratak u Rudar sa kojim je ranije osvojio titulu, s tim što mu je rukovodstvo Pljevljaka dalo odriješene ruke da promijeni sredinu ukoliko se pojavi primamljiva ponuda iz inostranstva.

Takav poziv stigao je iz Kazahstana i dogovor je brzo pao.

Imao sam neprijatnu situaciju u Tomsku, nakon čega sam se vratio u Rudar. Ipak, posljednjeg dana prelaznog roka našao sam klub. Javio se Taraz i potpisali smo ugovor na 12 mjeseci. Vjerujem da će ovo biti uspješna misija za mene. Tek sam stigao, ali neće mi trebati puno vremena da se uklopim u ekipu. Vjerujem da ću pomoći klubu da ostvari ambicije.” – rekao nam je Mijušković.

Rođeni Podgoričanin, koji će za nekoliko dana proslaviti 25. rođendan, igraće tako u Premijer ligi Kazahstana, čija je reprezentativna selekcija rival Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Imaću priliku da upoznam ovdašnju ligu i fudbalere koji igraju za reprezentaciju Kazahstana. Fudbal je ovdje u ekspanziji i klubovi dovode kvalitetne strance kako bi podigli kvalitet. Prvenstvo startuje 8. marta. Vjerujem u uspješnu sezonu, kako na ličnom, tako i klupskom planu” – zaključio je Mijušković, novi igrač Taraza koji je prošle godine u finišu sezone izborio opstanak u elitnom društvu.