Mijat Vojvodić za SK: Primarni cilj je da što više karatista iz Crne Gore bude među 50 najboljih

0
346
Foto: sportklub

Kataši Biserka Radulović iz Budućnosti i Mijat Vojvodić iz kluba Podgorica, odnosno borci Marina Raković, Mario Hodžić, Ana Drašković, Dragana Konjević i Jelena Maksimović, trenutno se bore za pozicije koje vode na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

U boljoj poziciji su trenutno borci koji su svi iz Karate kluba Omladinac i koji bi kada bi se sada podvlačila crta svi bili na rang listi među 50 najboljih u svojim kategorijama što je uslov da se učestvuje u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Ali, crta se podvlači na kraju godine.

Biserka Radulović je oko 30, a Mijat Vojvodić oko 60. mjesta kada su kataši u pitanju.

„Primarni cilj je da što više karatista iz Crne Gore na kraju godine bude među 50 najboljih i da dobije priliku da se bori za mesto na Olimpijskim igrama. Konkurencija je paklena i uspjeh bi bio da se u Tokiju nađe jedan učesnik iz Crne Gore, ali sam optimista i vjerujem da će nas biti više. Borci su trenutno u centru pažnje i želim im sve najbolje jer zaista daju sve od sebe da stignu do cilja. Borimo se i mi kataši. Trenutno nastojimo da prikupimo što više WKF bodova na Gran pri turnirima, ali odlučujuća takmičenja tek slijede“, rekao je Mijat Vojvodić za Sport Klub.

Glavna takmičenja, odnosno takmičenja na kojima će se osvajati najviše bodova i gdje će kataši i borci iz Crne Gore pokušati da stignu do medalja su Evropsko prvenstvo u Novom Sadu i Svjetsko prvenstvo u Madridu.

„Upravo tako. To su primarna takmičenja ove godine za sve nas i nadam se da ćemo maksimalno spremni dočekati takmičenja u Novom Sadu i Madridu. Medalje uz priliku da se borimo za mjesto na Olimpijskim igrama bi bile ostvaranje sna svih nas koji se bavimo karateom. Očekujem zaista veliku podršku Saveza, Ministarstva za sport i Crnogorskog olimpijskog komiteta, jer je u interesu karatea, cijele Crne Gore da se obezbijede vize za Olimpijske igre u Japanu“, naglasio je Vojvodić.

Ovog vikenda je na programu Gran pri turnir u Salcburgu, a podsjećanja radi karate će kao sport debitovati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.