Mihailo Pavićević: Nije istina da prelazim u Zvezdu

0
594
Foto: ABA liga

Trener barskog Mornara Mihailo Pavićević demantovao je pisanje medija da bi mogao da zamijeni Dušana Alimpijevića na klupi Crvene zvezde.

Nije istina da prelazim u Zvezdu“, kratko je prokomentarisao Pavićević za portal RTCG.

Povodom tih navoda, oglasio se i KK Mornar.

“U našem klubu se, ovih dana, jedino razmišlja o završetku sezone i stvaranju još kvalitetnijeg tima za iduću, izuzetno zahtjevnu sezonu. Gledamo isključivo u svoje dvorište, bilo kakvim kalkulacijama se ne bavimo, jer imamo dosta posla da odradimo u narednih mjesec dana. Mihailo Pavićević je trener Mornara i član kluba koji je ostvario istorijski uspjeh u ABA ligi. Ni sa njim, ni sa klubom niko nije obavio bilo kakav razgovor na temu eventualnog odlaska iz Bara i preuzimanja neke druge ekipe“, navodi se u saopštenju barskog kluba.

Podsjetimo, portali u Srbiji i Crnoj Gori ranije su objavili da poslije poraza od Budućnosti u finalnoj seriji ABA lige i poslije poraza od Borca u Čačku, čelnici Crvene zvezde ozbiljno razmišljaju o tome da smijene trenera Dušana Alimpijevića.

Kao prvi pik za mjesto novog trenera Crvene zvezde navodi se Mihailo Pavićević, prvi strateg Mornara.

Sa klubom iz Bara je iskusni stručnjak stigao do polufinala ABA lige, u kojem je zaustavljen od Crvene zvezde, igrao je finale Kupa Crne Gore, a Mornar je stigao i do četvrtfinala FIBA Kupa Evrope, prenosi Sportklub.rs.

Mihailo Pavićević je sa crveno-bijelima osvojio titulu SRJ 1998.

Pored navedene titule sa Zvezdom, i sjajnih rezultata sa Mornarom, ostavio je i dubok trag u Finskoj i u Kini. Tokom karijere je bio i selektor mlađih selekcija Srbije i Crne Gore, kao i mlađih selekcija Crne Gore.