Meridian: CFL donosi duele gradskih rivala i jedan primorski derbi

0
187
Foto: FSCG

Peto kolo Crnogorske fudbalske lige moglo bi da pokaže da li je lider Budućnost stekla rutinu pobjeđivanja na domaćoj sceni, kao i da li je Sutjeska spremna da se nakon evropske avanture odmah „prešalta” na šampionat koji je dominantno osvajala posljednje dvije sezone.

Budućnost – Zeta 

Meridian tip 1&GG

Budućnost nakon četri pobjede na startu i kao “apsolutni” favorit sa koeficijentom preko 1,4 dočekuje nezgodnu Zetu na koju je Meridian postavio kvotu 6,6. Ova utakmica će i objeležiti peto kolo CFL-a, iskustvo je na strani Brninih izabranika ali i popularni Vukovi mogu do gola na ovom meču stoga je Meridianov predlog 1&GG sa koeficijentom preko 3,8.

Sutjeska – FK Podgorica 

Meridian tip 1&3+

Aktuelni šampion Sutjeska sa koeficijentom od 1,2 nakon pobjede koju su izvojevali protiv Rudara bi da uđe u pobjedničku seriju na tom putu joj stoji novajlija u elitnom rangu FK Podgorica čiju je pobjedu Meridian nagradio sa kvotom preko 12. Kvalitet je na strani Pecovih ratnika stoga je i Meridianov predlog  1&3+.

Ofk Titograd – Kom 

Meridian tip 3+ 

OFK Titograd sa koeficijentom preko 1,7 i Kom čija je pobjeda nagrađena sa kvotom 4,6 će odigrati gradski derbi u kojem se očekuje da će proraditi napadači i da će na utakmici “pasti” 3+ gola.

Grbalj – Petrovac 

Meridian tip X

Primorski derbi u kojem se sastaju komšije Grbalj sa koeficijentom preko 1,6 u ovaj meč ulazi kao favorit i Petrovac čiju je pobjedu Meridian nagradio sa kvotom 5. I ako je tek start šampionata ovaj meč je od velike važnosti za oba tima jer njegov ishod umnogome može odrediti dalje ambicije ovih rivala stoga je Meridianov predlog X sa kvotom preko 3,4.

Iskra – Rudar

Meridian tip X2

Na DG Areni koplja će ukrstiti domaćin Iskra koja sa koeficijentom od preko 1,30 dočekuje neugodni Rudar na kojeg je koeficijent 9,50 i koji je deklasiran u prošlom kolu od ekipe Sutjeske.

Jasno je da Pljevljacima posle turbulentnog ljeta fali i snage i uigranosti, ali i pored toga vjeruju u pozitivan epilog protiv Iskre stoga je Meridianov predlog X2 sa koeficijentom preko 2,7.

Meridian je najbolji izbor.