Mehmedović: Svakoj djevojci je san da ode na Igre

0
261
Foto: RSCG

Lavice ponovo na okupu 12. put pred veliko takmičenje, peti pred Svjetsko prvenstvo, koje posljednjeg dana novembra počinje u Japanu. Rukometašice Crne Gore počele su juče pripreme za Mundijal u zemlji izlazećeg sunca, gdje će simbolično tražiti šansu za Tokio i Olimpijske igre koje će se na ljeto 2020. održati u glavnom gradu Japana.

Naravno da su kvalifikacije za Olimpijske igre primarni cilj, ali idemo utakmicu po utakmicu. Spremne smo, srećne i jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo, istakla je Jelena Despotović pred jučerašnji prvi trening u Morači.

A da bi obezbijedile kvalifikacije za Olimpijske igre dame Pera Johansona na Svjetskom prvenstvu će morati da budu među sedam najboljih.

“Naša očekivanja su velika, a svakoj djevojci je san da ode na Igre”, dodala je Majda Mehmedović. “Idemo u Japan sa pozitivnim mislima da obezbijedimo najmanje kvalifikacije za Tokio. Sigurna sam da možemo da ostvarimo cilj”.

Crna Gora će rukometni Mundijal otvoriti u Jacuširu protiv Senegala, a rivali u grupi biće joj i Kazahstan, Mađarska, Rumunija i Španija. U glavnu rundu prolaze tri najbolje selekcije.

“Radujem se što nam se pružila mogućnost da iz jedne grupe idemo u drugu i da tako izbjegnemo teške i stresne borbe osmine finala. Lakše je igrati ovako”, smatra Majda.
Na kraju lijevo krilo naše selekcije je jasno poručilo…

“Iskreno jedva čekam da krenemo na put i da Svjetsko prvenstvo konačno počne. Dugo razmišljamo i maštamo o njemu”, zaključila je Majda.

“Lavice” će u Podgorici trenirati do sjutra, kada putuju za Njemačku, gdje će u četvrtak u Štutgartu odigrati kontrolni meč protiv domaćina. Put za Japan planiran je za 22. novembar.