Međunarodni olimpijski dan obilježen u Beranama i Nikšiću

0
2789
Foto: RADIO BERANE

Međunarodni olimpijski dan obilježen je danas u Beranama i Nikšiću, nizom sportskih priredbi.

“Olimpijski dan podržavamo zato što sa Crnogorskim olimpijskim komitetom dijelimo iste vrijednosti kao što su zdrav način života, jednakost, fer-plej i podsticanje djece za bavaljenjem fizičke aktivnosti”, istakao je kazao je sekretar sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO u Beranama, Goran Folić, i dodao da ga posebno raduje to što su učesnici manifestacije upravo djeca iz našeg grada, prenio je Radio Berane.

Ispred Crnogorskog Olimpijskog komiteta učesnicima se u Beranama obratio sportski direktor Predrag Marsenić, koji je rekao da je ovo manifestacija koja ima globalni karakter i obilježava se u preko 200 država svijeta.

On je istakao da se Berane na ovaj način pridružuju ovoj globalnoj akciji.

Obilježavanju Olimpijskog dana prisustvovao je i fudbalski reprezentativac Crne Gore, Aleksandar Šćekić koji je naglasio da mu je velika čast što je dio manifestacije koja se održava u njegovom rodnom gradu.

“Volio bih da jednog dana neko od vas bude učesnik Olimpijskih igara i da osvoji neku medalju. Neko će postati fudbaler, neko košarkaš, a što je najvažnije je da svi budete dobri ljudi”, kazao je Šćekić.

U manifestaciji je učestvovalo 12 sportskih kolektiva i to AK “Lim”, KK “Lim”, OKK “Ivangrad”, DŽK “Berane”, RK “Berane 2003”, Streljački savez “Berane”, ŽFK “Cvetex”, ŠF “National”, stonoteniski klubovi “Budim”, “Budimlja” i “Ivangrad” i ŽOK “Ivangrad 2011”.

Pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta, a u organizaciji Biciklističkog kluba (BK) „Perun“ u nikšićkom gradskom parku, održana je sportsko-rekreativna manifestacija kojom je obilježen 23. jun, Olimpijski dan.

Manifestacija je okupila preko stotinu mališana iz dvadesetak sportskih društava u raznim disciplinama.

“Ovo je prilika da zajedničkim sportskim aktivnostima promovišemo sport, zdrave stilove života, da prigrlimo olimpijske vrijednosti – izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje”, kazala je Ana Petrović Njegoš iz BK “Perun”.

Učesnike manifestacije u ime COK-a Ranko Jovović pozdravio je koji je kazao da je Nikšić uvijek bio grad sporta.

“Nikšić je grad koji je iznjedrio mnogo asova i nadam se da će među vama biti dosta asova koji će afirmisati ne samo grad Nikšić, nego i našu Crnu Goru”, istakao je Jovović.

Olimpijski dan je uveden 1948. godine u spomen na rođenje modernih Olimpijskih igara 23. juna 1894. godine.