Mediteran osvojio tradicionalni turnir povodom Dana državnosti

0
380

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK  Sutomore, tradicionalno, 12. put, povodom  Dana državnosti Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Opštine Bar, organizovalo je košarkaški  turnir za kadete.

Pored proslave i obilježavanja praznika, ovo  predstavlja jedan od načina na koji se borimo da djeca uz zdrave  stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i  ostale bolesti zavisnosti. Stoga košarkaški turnir predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao  jednog od glavnih uzroka nastanka kancera.

Učesnici košarkaškog turnira „Sutomore 2018” koji je ove godine  opet bio bio međunarodni, bile su ekipe: KK Sutomore iz Sutomora, KK Mediteran iz Bara i dvije turske ekipe: KK MG i KK Bursa iz Burse. Turnir je održan u  predvečerje praznika na terenima OŠ „Ante Đedović” u Baru, a za  navedene ekipe su nastupali igrači rođeni 2003 i 2004. godine.

U polufinalnim utakmicama turnira u subotu KK Sutomore je izgubilo od  KK MG sa 74 : 68, a nakon toga KK Mediteran je nadigrao KK Bursu sa 89 : 33.

U borbi za treće mjesto u nedjelju  Bursa je sa 73 : 69 savladala Sutomore, dok je pobjednik turnira Mediteran nadigrao u finalnoj  utakmici MG sa 87 : 59.

CDPR je kao i uvijek do sada velikim peharom nagradilo pobjednika turnira ekipu Mediterana, dok su drugoplasirana i trećeplasirana  ekipa dobile prigodne pehare.

Najbolji igrač turnira Vlado Vreteničić iz Mediterana i najbolji strijelac turnira Aras Aksoj iz  MG-a takođe su zasluženo dobili kao nagradu prigodne medalje.

Inače najbolju petorku turnira pored Arasa Aksoja i Vlada Vreteničića sačinjavaju i Eren Ozbarlas, Can Ismar i Miloš  Bujković.