Matijašević ostaje na kormilu Crne Gore

0
465

173424_DSC_2280Nikola Matijašević je uskočio u trku, nakon neočekivanog odlaska Ivana Joksimovića. U prvoj akciji, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, objektivno, nije imao vremena da sprovede u djelo sve svoje ideje, ali je u Evropskoj ligi uspio iz ekipe da izvuče ono najbolje.

 

Rezultati su mu dali za pravo i za sve odluke koje je donio, iako neke nisu baš popularne (privremeno udaljavanje iz ekipe Sima Dabovića i Marka Bojića zbog, kako je rekao, neprimjerenog ponašanja van terena u Skoplju, u kvalifikacijama za SP).

Izgleda da će Nikola Matijašević i ostati selektor odbojkaša Crne Gore.

 

“Kada sam dolazio, nisam postavljao nikakve uslove, bilo kakve vrste. Meni se dopada ovaj dio koji smo uradili, jako me to interesuje. Imam izuzetno povjerenje i podudarno mišljenje sa predsjednikom Pajkovićem, koji razgovara sa mnom u ime OSCG. Ti razgovori su protekli u vrlo dobroj atmosferi, povjerenja, respekta, što mi je jako bitno. A odluku će donijeti OSCG, pa je najbolje da o tome pitate gospodina Pajkovića”, rekao nam je Matijašević, odgovarajući na pitanje da li ostaje i dalje, jer mu završetkom Evropske lige ističu dogovorene obaveze prema crnogorskoj selekciju.

 

Pošto je lopta „prebačena u njegovo dvorište“, pitali smo predsjednika OSCG o statusu Matijaševića, i od Pajkovića dobili konkretan odgovor.

 

“Veoma smo zadovoljni poslom koji je Matijašević odradio do sada, i na obostrano zadovoljstvo smo dogovorili da saradnju nastavimo i ubuduće. Ostaje, naravno, da ovaj dogovor verifikuje Predsjedništvo OSCG, i da preciziramo još neke stvari, ali je izvjesno da će Matijašević voditi našu selekciju i u prvoj narednoj akciji”, rekao je Pajković.

 

 

Vijesti