Matej Stanić: Nadam se nastupu na OI pod crnogorskom zastavom

0
610

Matej Stanić, porijeklom iz Herceg Novog, jedan je od najtalentovanijih golfera na svijetu.

Matej je za TVCG rekao kako sanja da jednog dana postane profesionalac i da se nada nastupu na Olimpijskim igrama pod crnogorskom zastavom.

Njegov otac, Nenad, kaže da se nadaju da će uz pomoć Ministarstva sporta i Olimpijskog saveza Matej biti na sljedećim Olimpijskim igrama, iako ima samo 13 godina.

Matej već spada u svjetski vrh golfera u svom uzrastu. Za Jutarnji program TVCG ispričao je svoje početke.

“Otac mi se bavio golfom, čak i prije mog rođenja. Kad sam imao tri-četiri godine, živjeli smo u Herceg Novom i vježbao sam u Baošićima jer je bilo dosta pijeska. Nakon toga smo se preselili u Bugarsku i tamo sam trenirao na terenu za golf”.

Matej je naveo da skoro cijeli dan provodi trenirajući.

Nema idole i kaže da je posvećen razvijanju sopstvenog stila igre.

Želja mi je da budem profesionalac i jedan od najboljih na svijetu“, navodi Matej.

Matejev otac, Nenad, kazao je da malo ljudi zna da Crna Gora ima istoriju i lijepu priču kada je riječ o golfu.

Knjeginja Milica je prije 112 godina na Cetinju prvi put u Crnoj Gori igrala golf. Prošle godine je u Tivtu osnovan golf klub ‘Knjeginja Milica’ koji na najbolji način čuva tu tradiciju. Golf je vještina koja se uči godinama i pravi je primjer čojstva i junaštva jer igrači između sebe praktično sude“, kazao je Nenad.

Matej već spada u prvu ligu golfera i mogućnost da nastupa na najboljim terenima na svijetu. Priprema za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano sljedeće godine u San Dijegu.

“U nedostatku terena smo bili prinuđeni da napustimo Crnu Goru.Matej je potpisao za jedan njemački klub. To vam je kao da je u fudbalu potpisao za Bajern Minhen. Nadamo se da će oni u mnogome pomoći njegov dalji razvoj“, kazao je njegov otac.