Marušić: Mogu da pomognem Crnoj Gori

0
653

Fudbalska reprezentacija Crne Gore danas je odradila prvi trening i zvanično počela pripreme za utakmicu sa Rusijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kao što je i do sada bila praksa, selektor Branko Brnović je prvog dana na treningu imao mali broj igrača, ostali će se zbog klupskih obaveza priključiti sjutra.

Među osam igrača koji su danas trenirali našao se i Adam Marušić, debitant, član belgijskog Kortrajka koji je u razgovoru s novinarima pojasnio da očekuje mnogo.

“Prvi utisci su odlični, mislim da će ovo biti veliko iskustvo za mene. Želim da opravdam očekivanja ljudi koji su me zvali i da što više pomognem reprezentaciji. Iskreno, iznenadio me je poziv da igram za Crnu Goru. Što se tiče saigrača, Žarko Tomašević igra sa mnom u Kortrajku, ostale igrače ne poznajem lično. Protiv nekih sam igrao…”, rekao je Marušić.

Marušić je prošao mlađe kategorije Partizana, potom je nastupao za Voždovac, a od ljetos je u Belgiji.

“Prvi razgovor sa selektorom Brnovićem sam imao kada smo igrali protiv Briža kod kuće. Sigurno da je na sve to dosta uticao i razgovor Mateje Kežmana sa selektorom Brnovićem. Mislim da mogu da pomognem reprezentaciji, kao i da reprezentacija može meni mnogo da pomogne. Vjerujem da sam napravio pravi potez”, dodao je Marušić, kojem je prirodna pozicija desno krilo.

Protiv Rusije neće biti lako, to je jasno svima.

“Svi očekuju pobjedu, iako igramo protiv jake reprezentacije. Vjerujem da ćemo svi dati maksimum i da ćemo doći do pozitivnog rezultata”, kazao je debitant u dresu “hrabrih sokola”.

Pored Marušića, danas su trenirali Vukašin Poleksić, Žarko Tomašević, Marko Bakić, Mladen Kašćelan, Saša Balić, Marko Vešović i Nikola Vukčević.

Stefan Savić je zbog povrede otpao za duel sa “zbornajom” i umjesto njega će biti pozvan štoper Crvene zvezde Savo Pavićević.

 

 

 

 

Vijesti