Marušić je spreman!

0
1302

Preskočio je utakmice protiv Rumunije i Litvanije na startu Lige nacija, srećom to se nije osjetilo na koži reprezentacije Crne Gore, ali je nakon pregleda u Minhenu i redovnih terapija spreman!

Adam Marušić je tokom reprezentativne pauze liječio nezgodnu povredu leđa, a italijanski mediji javljaju da je specijalizovana terapija urodila plodom, te da će 25-godišnji Beograđanin biti spreman za gostujući meč Lacija sa Empolijem u nedjelju (18.00), na stadionu Karlo Kastelani, u okviru 4. kola šarmantne Serije A.

Tako je trener nebeskoplavih iz Rima Simone Inzagi odahnuo probao je našeg reprezentativca na treningu i uvjerio se da je sa desnim bekom/desnim krilom sve u redu.

Sada je samo pitanje da li ga odmah gurnuti u startnih 11 ili ga ostaviti na klupi. Međutim, mediji sa čizme tvrde da je nekadašnji napadač bliži prvoj odluci, jer Marušić ima veliki uticaj na igru Lacija. Naročito u formaciji 3-5-2.

A koliko je Inzagiju bitan naš reprezentativni desni bek vidjelo se na početku sezone član hrabrih sokolova je odigrao svih 270 minuta u italijanskom šampionatu. Lacio je u prva dva kola poražen od Napolija i Juventusa, dok je pred reprezentativnu pauzu nabildovao samopouzdanje minimalnom pobjedom nad Frosinoneom (1:0).

Da podsjetimo Marušić se na bol u leđima žalio nakon utakmice sa Napolijem u 1. kolu, ali je Lacio odlučio da mu je neophodan, pa ga je “trošio do maksimuma. Zbog toga ga selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković nije imao na okupljanju.

Međutim, za utakmice protiv Srbije (11. oktobar) i Litvanije (14. oktobar) u Ligi nacija, kada “hrabri sokolovi imaju šansu da zagospodare grupom 4 Lige C, popularni Tumba će vjerovatno moći da računa na igrača Lacija.