Marko Vukčević potpisao za hrvatski klub

0
805
Foto: FK Budućnost

Marko Vukčević najnovije je pojačanje hrvatskog Intera.

Crnogorski fudbaler je u Zaprešić stigao iz Budućnosti.

“Da, počeo sam u Budućnosti, s njom osvojio titulu prvaka i Kup, a potom 2013. prešao u ljubljansku Olimpiju. Tamo sam proveo dvije godine, pa otišao na pozajmicu u novosadsku Vojvodinu. Zatim sam se vratio u Olimpiju, a prošlu jesen odradio opet u Budućnosti. Igrao sam dosta, ali ne koliko sam želio, nije to bilo to. I evo me sada u Zaprešiću”, rekao je Marko za klupski sajt.

Vukčević je igrao u mlađim crnogorskim selekcijama, a 2015. upisao je i zasad jedini nastup za A reprezentaciju. U selekciji do 19 godina nosio je kapetansku traku.

“Drago mi je što sam došao u Hrvatsku koja je u fudbalskom smislu dosta ispred Crne Gore. Dobio sam informacije o novoj sredini, znam da je Inter klub u kojem vlada porodična atmosfera, Zaprešić miran i ugodan grad. Naravno, i prije sam dosta znao o hrvatskom fudbalu, reprezentaciji, Dinamu, Hajduku… Čuo sam i da je hrvatska liga dosta ‘tvrda’.”

U hrvatskoj ligi nakon 20 kola Inter je na petom mjestu sa 26 bodova.

“Lijepo je to. Koliko vidim, ekipa je dobra i nema razloga da to peto mjesto ne zadržimo.”

Marku je primarna pozicija na desnom krilu.

“Tu sam najjači, iako mogu pokriti i pozicije na desnom beku, odnosno lijevom krilu. Želim što bolje igrati u Interu, a jednog dana cilj mi je zaigrati u nekoj još jačoj ligi.”

-Jedva čekam prvo proljećno kolo. Znam da igramo protiv Slavena Belupa. Čuo sam za taj klub, potrudit će se što bolje upoznati prvog protivnika. Pa da u nastavak prvenstva krenemo kako treba.” zaključio je Vukčević.